Ce unităţi de cazare preferă străinii când vin în România?

Ce unităţi de cazare preferă străinii când vin în România?
person Horeca
access_time_filled

Cei mai multi turiști străini care au venit în țara noastră în primele 9 luni ale acestui an au ales să se cazeze la hotel (+12,8% față de aceeași perioadă a anului trecut), în pensiunile turistice (+9,6%) și în pensiunile agroturistice (+32,5%), potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Turismului. Cei mai mulți turiști străini care au vizitat România în primele nouă luni ale acestui an provin din Germania (+9,4% față de aceeași perioadă a anului trecut), Italia (+21,2%), Franța (+10,3%) și Ungaria (+15%). Per ansamblu, România a atras, în primele nouă luni ale anului, cu 12,6% mai multi turiști străini fată de anul trecut. Și în ceea ce privește cheltuielile turiștilor străini în România s-au înregistrat creșteri, aceștia au cheltuit cu 18% mai mulți bani decât în aceeași perioadă a anului trecut.
tour„Ne bucură să observăm că turiștii străini care iubesc cel mai mult România sunt exact cei pe care îi vizează Strategia de creare și promovare a brandului national de turism. Acest lucru este o dovadă clară că direcțiile trasate de această strategie sunt eficiente și că ne ajută să ne atingem ținta: creșterea numărului de turiști care aleg România. Avem creșteri foarte bune pe piețele din Italia și la vecinii noștri din Ungaria, dar și în rândul turiștilor pretențioși, cum sunt cei din Marea Britanie, Franța și Germania, și chiar o creștere deloc de neglijat pentru turiștii din Statele Unite. Sunt cele mai clare semne că investițiile masive în turism și promovarea strategică a destinațiilor românești realizate în ultimii ani sunt exact lucrurile de care turismul românesc are nevoie astăzi”, a declarat ministrul dezvoltării regionale și turismului, Elena Udrea.
Delta Dunării revine în topul destinațiilor turistice cu cea mai mare creștere a numărului de turiști străini, în timp ce stațiunile balneare au înregistrat cele mai mari creșteri în preferințele turiștilor români, arată datele Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Turism.
dunareAșadar, cele mai mari creșteri ale numărului de turiști străini, în primele nouă luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut, au fost înregistrate în Delta Dunării (+45,2%), stațiunile balneare (+16,5%), localitățile mici, sate și orășele (+16,1%), București și orașele mari (+12,4%) și stațiunile montane (+11,2%), arată datele prelucrate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Turism.
În ceea ce privește turiștii români, aceștia au ales să se cazeze la hotel (+18,3% față de aceeași perioadă a anului trecut), în pensiunile turistice (+19,2%) și în pensiunile agroturistice (+27,6%). Per ansamblu, în primele nouă luni ale anului față de aceeași perioadă din 2010, numărul de turiști români a avut o creștere de 16,9%. În ceea ce privește destinațiile interne preferate de români, stațiunile balneare au înregistrat cele mai mari creșteri în preferințele turiștilor români (+23,7%).
Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) a derulat în ultimii doi ani investiții semnificative în infrastructura turistică și în marketingul și promovarea destinatiilor românești atât din fonduri europene, cât și din fonduri de la bugetul de stat. În perioada 2009 – 2011 au fost alocate pentru dezvoltarea turismului fonduri europene și de la bugetul național de 812 milioane de euro, față de 20 de milioane de euro, cât au fost alocate în perioada 2006 – 2008.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302