Tendințe în designul hotelier, în 2018

Tendințe în designul hotelier, în 2018
person Horeca
access_time_filled

tendintedesignhoteluri2018Atât în modă, cât și în designul interior, tendințele se schimbă periodic, ceea ce creează o nouă provocare pentru designeri și arhitecți. Nici anul 2018 nu este o excepție, iar asta înseamnă că viitoarele proiecte trebuie să fie mai creative și inovatoare, pentru a fi relevante în următorii ani (de regulă 5-10 ani).

Conceptul principal al interiorului unui hotel este confortul și comoditatea. Punerea în aplicare a acestui principiu ne ajută să alegem mobilierul corespunzător, ceea ce va crea o atmosferă mult mai primitoare pentru fiecare cameră.

Practic și funcțional

Tendința actuală în 2018 o reprezintă un interior practic și funcțional. Cerința de a regăsi atmosfera de „acasă” în camerele de hotel a dus la modificarea conceptelor de amenajare. Astăzi este obligatoriu ca hotelurile de lux să cuprindă și apartamente spațioase, cu livinguri mari, cu zonă de dining și de relaxare.

în cazul camerelor tipice (standard), sarcina principală a designerilor este să optimizeze spațiul cât mai bine, în așa fel ca să poată crea și o mică zonă de relaxare, cu o canapea sau fotoliu, separată de zona de odihnă printr-un perete decorativ sau o bibliotecă.

O nouă tendință este mobilierul multifuncțional, chiar și pentru camerele de hotel. De exemplu: o canapea excentrică de design să se transforme într-un pat confortabil și asta printr-o singură mișcare.

Iar în camere tip studio, zona de living să fie atât dormitor, dar și un dressing integrat într-un mod original. Designerii oferă soluții pentru astfel de spații, prin compartimentări cu panouri glisante sau chiar rafturi pe șine; în acest fel poți transforma ușor spațiul în funcție de nevoile tale.

Noutățile în materie de finisaje

în ultimii ani, trendul în designul interior tinde spre natură, spre materiale brute. Și pentru anul 2018, stilul ecologic în proiectarea spațiilor Horeca este relevant.

Mobilierul din materiale naturale (lemn, rattan, piele) este binevenit. Canapele din piele, fotolii se potrivesc armonios în interiorele clasice, iar în camere amenajate în stiluri high-tech, minimalism, modernism, designerii recomandă utilizarea canapelelor cu tapițerie din materiale de calitate și rezistente la uzură, dar și ignifuge.

Suprafețele din camera de zi ar trebui să imite textura materialelor naturale, astfel încât tactil să se simtă textura de lemn sau piatră. Totodată se va merge foarte mult pe ideea de obiecte handmade, care se vor regăsi în piese de mobilier, corpuri de iluminat, covoare sau alte textile tricotate.

designecohotel

Gama cromatică

Până de curând, toată lumea a fost uimită și a comentat culoarea „verde” din 2017 – Greenery. Dar și în acest caz, Litris Eismann, directorul executiv al Institutului Pantone, nu se oprește să discute despre meritele gamei cromatice în culori intense. în așa fel, nuanțele pastelate, calme și moi, sunt înlocuite acum cu un albastru-viu, roșu-rugină și verde smarald.

Institutul Pantone oferă opt palete de culori pentru anul 2018. Regeneration include nuanțe portocalii, care sunt atât de necesare pentru ochiul uman (din punct de vedere psihologic). Paleta Ludic cuprinde culoarea galbenă, lime, verde aprins și chiar albastru. Verdure, simbolizează, după Aisman – sănătate, care reunește o serie de nuanțe „vegetale”, inclusiv „verdeața de țelină” – un simbol al culorii verzi.

Astfel, tendința pentru 2018 este folosirea a 2-3 culori, care se combină armonios între ele, însă una va fi culoarea de accent, celelalte vor completa compoziția. Iar popularitatea culorilor deschise (care nu vor lipsi în amenajările hoteliere) se explică prin capacitatea lor de a mări vizibil spațiul, pentru a oferi camerei un volum suplimentar.

Printuri personalizate

Astăzi, fiecare hotel nou amenajat vrea să fie unic, de aceea noul trend este să personalizezi grafica pentru fiecare spațiu, dar care să creeze un concept unitar. De aceea designerii propun printuri sub formă de fototapet sau tapet, care aduc o imagine mai dinamică și mai atractivă pentru camerele de hotel. în cazul în care se dorește o imagine unitară, grafica de pe pereți se va regăsi și în textile, mochetă sau chiar decorațiuni.

Și în concluzie: Dacă amenajați un hotel de la zero sau doar v-ați propus să-i aduceți un refresh, consultați-vă cu un specialist pentru a vă da un sfat în privința noului aspect al proiectului dumneavoastră. Acesta cu siguranță va veni cu idei și soluții noi, ceea ce vă doriți și dumneavoastră.

Mult succes!

Articol scris de Natalia BEREZOVSKAIA, arhitect de interior la Creativ Interior, în ediția 85 a revistei Horeca România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302