BOSCO Gourmet Nest are un nou meniu semnat de chef Andrey Korobyak
BOSCO Gourmet Nest, unul dintre cele mai noi restaurante din capitală, anunță lansarea unui nou meniu de sezon semnat de către Andrey Korobyak, Executive Chef al localului. Selecția de preparate urmărește spiritul și viziunea localului, care își propune să ofere fine dining abordabil și confortabil, de care oaspeții să se poată bucura în fiecare zi, nu doar la ocazii speciale.
„La BOSCO, obiectivul nostru este să creăm o experiență gastronomică de neuitat, care să curatorieze cele mai bune produse locale și să le includă în preparate fine, trecându-le prin filtrele bucătăriei nordice și europene. Ce ne dorim este să avem un restaurant de top, care ar putea fi poziționat în orice țară culinară de renume, raportându-ne la cele mai înalte standarde ale industriei”, spune Andrey Korobyak, Executive Chef BOSCO Gourmet Nest.
Noul meniu de la BOSCO este gândit nu doar în funcție de sezonalitatea produselor, ci și de schimbările de temperatură, oferind preparate reconfortante. Meniul este o călătorie gastronomică modernă, care include preparate precum tarta tatin cu ceapă, tartarul de miel cu Hoisin, aioli de ciuperci, șalotă marinată, ciuperci King Oyster și pâine artizanală, somonul crud cu apă de roșii, dovlecei, cremă de hrean și grapefruit, supa bisque cu cod, langustină și fenicul, supa cremă de topinambur cu trufe negre, tarta caldă de mere cu înghețată de cardamom și caramel sărat, prăjitură cu miere și smântână acrișoară.
Meniul va fi disponibil și în variante pentru evenimente private sau corporative, oferind o experiență adaptată oricărei ocazii.
Doi chefi cu experiență în restaurante premiate de Michelin
Andrey Korobyak, un chef estonian cu peste 20 de ani de experiență, a lucrat în diverse restaurante din întreaga lume, inclusiv în localuri cu stele Michelin, precum Geranium din Copenhaga (3 stele Michelin), The Three Sisters Hotel din Tallinn și La Table du Gourmet din Grand Est, Franța. De-a lungul carierei sale, Andrey a învățat lecții valoroase de la maeștri precum Pierre Gagnaire și Rasmus Kofoed, iar experiența sa se reflectă în felul în care își gestionează echipa și creează meniuri inovatoare.
La BOSCO, chef Korobyak implementează o filosofie culinară inspirată de simplitatea și naturalețea nordică, dar adaptată la piața locală din România. Meniul său pune accent pe „comfort food” de calitate, preparate cu puține ingrediente, dar realizate la standarde înalte. O parte importantă a conceptului este colaborarea cu fermierii locali, pe care Andrey îi curatoriază cu atenție, în încercarea de a stabili parteneriate pe termen lung și de a promova produse locale de calitate.
„Fiecare produs pe care îl folosim la BOSCO trebuie să reflecte un standard înalt de calitate. Îmi place să colaborez cu fermieri locali și să construiesc relații durabile, astfel încât meniul nostru să fie mereu proaspăt și autentic”, declară chef Andrey.
Filozofia culinară a restaurantului BOSCO este pusă în aplicare alături de Eduard Kisseljov, head chef și colegul estonian al lui Andrey, care a lucrat alături de acesta la renumitul restaurant Geranium.
„Sunt fericit că Eduard a răspuns pozitiv invitației mele, pentru că el joacă un rol foarte important în BOSCO. Un head chef experimentat asigură stabilitatea și eficiența în bucătărie și ajută echipa să își dezvolte abilitățile la un nivel înalt”, a adăugat Andrey Korobyak.
Restaurantul BOSCO Gourmet Nest este deschis publicului larg zilnic, între orele 12:00 și 23:00, iar noul meniu va fi disponibil începând din luna noiembrie.