CHEDO – Gluten Free se extinde pe segmentul brutăriei artizanale

CHEDO – Gluten Free se extinde pe segmentul brutăriei artizanale
person Horeca
access_time_filled

CHEDO – Gluten Free anunță intrarea pe piața de bakery, unde se vor regăsi pâini artizanale fără gluten, realizate în laboratorul propriu de Pastry Chef Ana-Maria Cheran, alături de deserturile care poartă aceeași semnătură.

“Aveam în plan să ne extindem în această nișă, însă nu așa de repede, dar nevoia foarte mare de pâine fără gluten realizată din ingrediente cât mai naturale ne-a dat un imbold. Solicitările celor care deja ne trec pragul ne-au făcut să accelerăm. Am primit numeroase cereri pentru acest tip de produs, iar pentru a răspunde acestora am testat diverse rețete pentru a obține feedback-ul lor și a vedea ce preferințe au în materie de pâine. Reacția pozitivă pe care au avut-o ne-a dat curajul și motivația necesară pentru a ne extinde în segmentul de bakery, dezvoltând o linie de produse artizanale care să îndeplinească așteptările și cerințele consumatorilor noștri.

În continuare punem foarte mult accent pe gust, textură, ingrediente cât mai naturale, iar făinurille pe care le folosim sunt certificate gluten free, pe care le importăm din Italia. Nu folosim premixuri pentru că ne dorim să intrăm în această piață și să ne menținem cu rigurozitate, dezvoltând segmentul CHEDO – Gluten Free Bakery ca brutărie artizanală, oferind produse cât mai naturale”, a spus Ana-Maria Cheran – fondator CHEDO – Gluten Free.

Sortimentele de pâine CHEDO – Gluten Free

Sortimentul de pâini pe care îl propune GHEDO – Gluten Free acoperă o gamă variată, atât pentru gurmanzi, care pot îmbina felurile de mâncare cu diverse tipuri de pâine, cât și pentru cei care doresc să experimenteze gusturi noi, dar și pentru cei care țin dietă sau au probleme medicale ce necesită o dietă cu puțini carbohidrați, astfel:

*Chifla low carb, care este puțin dulceagă de la pudra de migdale și extrem de pufoasă;
*Chifla cu făină de orez alb, care se apropie destul de mult de chiflele cu făină de grâu atât la nivel de gust, cât și la nivel de aspect;
*Pâinea cu tărâțe de psyllium, care este o pâine cu puține ingrediente, astfel că nu conține niciun E. De aceea, are o textură umedă la interior și foarte ușor crocantă la exterior; ca gust seamănă cu pâinea țărănească cu făină de grâu;
*Pâinea cu hrișcă, ce are o aromă pământie și tinde să fie puțin amară, atât cât trebuie. În plus, făina de hrișcă oferă produsului final o culoare ușor gri;
*Pâinea cu teff, ce are o aromă blândă, pământie, de nuci. Este o combinație interesantă de arome pentru cei care vor să experimenteze.

Ca și alte produse de panificație fără gluten și procesul de realizare a pâinii fără gluten este o provocare, de la alegerea făinurilor care compun mixul până la procesul de coacere. Este important mixul de făinuri astfel încât rezultatul final să semene cu pâinea cu gluten, atât la nivel de gust, cât și la nivel de textură, iar pâinile, chiflele și baghetele realizate de CHEDO – Gluten Free redau calitățile unei pâini artizanale.

Fondatoarea CHEDO – Gluten Free estimează că segmentul de brutărie va avea o pondere în cifra de afaceri a acestui an în valoare de 25%, iar pe parcursul acestui an se vor realiza noi investiții în echipamente specifice produselor de panificație, în valoarea de aproximativ 20.000 euro.

Despre CHEDO – Gluten Free

CHEDO – Gluten Free este locul unde produsele sunt reinterpretate în varianta fără gluten, punând accent pe gust, textură, aspect și ingrediente naturale certificate gluten free.

Din 2022 a fost pornit laboratorul pentru deserturi și cofetăria artizanală CHEDO – Gluten Free, unde celebrele choux-à-la crème, eclair sau macarons care stau lângă deserturile copilăriei ca doboș, amandina, opera sau torturi sunt în varianta fără gluten, sub semnătura Pastry Chef Ana-Maria Cheran.
În prezent, CHEDO – Gluten Free a intrat și pe piața de brutărie artizanală cu ingrediente cât mai naturale și sănătoase, certificate, de asemenea, gluten free, ce cuprinde o gamă variată de pâine fără gluten, atât pentru consumatorii nostalgici, cu gândul la copilărie, dar și pentru cei care vor să experimenteze gusturi noi.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302