
După un an încheiat pe creștere, Epoque Hotel Relais & Châteaux oferă experiențe gastronomice noi

Epoque Hotel Relais & Châteaux, primul hotel din România acceptat în asociația Relais & Châteaux, a încheiat anul 2024 cu o creștere de 7% a veniturilor față de anul anterior, atingând pragul de 2,9 milioane de euro. Aproape 60% din cifra de afaceri a fost generată de spațiile de cazare, care au înregistrat un grad mediu de ocupare de peste 60%.
Hotelul a fost gazda a aproape 16.000 de turiști în 2024, cei mai mulți provenind din Marea Britanie, SUA, Franța, Germania și Italia.
O componentă esențială a dezvoltării hotelului în 2024 a fost zona gastronomică, care a generat 40% din veniturile totale, datorită restaurantului L’Atelier Relais & Châteaux și segmentului de evenimente. Pentru a susține această creștere, Epoque Hotel Relais & Châteaux a investit 350.000 de euro în modernizarea spațiilor de întâlnire.
Printre cele mai importante dezvoltări se numără renovarea Epoque Events Gallery și crearea unui nou spațiu de private dining – Epoque Tasting Room. Acest separeu independent include o bucătărie deschisă complet echipată, un wine corner și un chef’s table cu o capacitate de până la 16 persoane, oferind un cadru exclusivist pentru experiențe culinare de top.
„Zona de evenimente, fie ele corporate, private sau experiențe culinare selecte, este un pilon strategic în planul nostru de dezvoltare pentru următorii trei ani. Avem capacitatea de a organiza de la reuniuni restrânse de 10-16 persoane până la recepții de 50-100 de invitați, menținând standardele de excelență care definesc brandul nostru. Investițiile realizate ne permit să oferim un mix de rafinament, intimitate și flexibilitate, adaptat cerințelor unui public exigent”, spune Diana Popescu, proprietar Epoque Hotel Relais & Châteaux.

Un nou concept
Cu un restaurant à la carte (L’Atelier Relais & Châteaux), un spațiu de evenimente versatil (Epoque Events Gallery) și un private dining exclusivist (Epoque Tasting Room), boutique hotelul lansează Epoque L’Art de Vivre – o platformă de evenimente menite să conecteze publicul urban cu arta rafinamentului și ospitalitatea autentică.
Acest nou concept include atât formate consacrate, precum FestiviThé – interpretarea franțuzească a ceaiului de după-amiază – sau cinele SecrEAT, unde cheful este descoperit doar în seara evenimentului, cât și experiențe gastronomice noi, menite să aducă la București excelența culinară mondială.
Un astfel de eveniment va avea loc pe 6 și 7 aprilie 2025, când Epoque Tasting Room devine scena unor cine, ce reproduc fidel viziunea gastronomică a restaurantului Kong Hans Kælder din Copenhaga, premiat cu două stele Michelin și membru Relais & Châteaux. Fondat în 1976, Kong Hans Kælder, primul restaurant din Danemarca distins cu o stea Michelin, continuă să fie un etalon al culturii culinare nordice, combinând tradiția franceză cu minimalismul scandinav. În cadrul serii dedicate oaspeților Epoque Hotel Relais & Châteaux, chef Mark Lundgaard, cel care a adus localului ce-a de-a doua stea Michelin, va crea o experiență excepțională, demnă de o capitală gastronomică.
