Fundația Conservation Carpathia inaugurează Centrul de vizitare „Casa Castorului”

Fundația Conservation Carpathia inaugurează Centrul de vizitare „Casa Castorului”
person Horeca
access_time_filled

Fundația Conservation Carpathia anunță deschiderea oficială a Centrului de vizitare Casa Castorului în comuna Rucăr, județul Argeș. Centrul își propune să ofere o experiență inedită atât localnicilor, cât și vizitatorilor, care vor avea ocazia să descopere fascinanta lume a castorului.

Construit de Fundația Conservation Carpathia cu sprijinul Comisiei Europene prin programul LIFE+ și al Fundației Arcadia, Centrul de vizitare „Casa Castorului” își propune să devină un punct de atracție important pentru turiști și să contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității locale. Totodată, centrul va reprezenta un spațiu de educație ecologică pentru copiii și tinerii din comunitate.


„Casa Castorului” este primul dintr-o serie de centre de vizitare pe care Fundația Conservation Carpathia le construiește în jurul Munților Făgăraș. Cel de-al doilea centru este dedicat zimbrului și va fi inaugurat în această toamnă la Leresti. Astfel, se dezvoltă infrastructura de vizitare a viitorului Parc Național Munții Făgăraș și, totodată, este încurajată contribuția vizitatorilor la protejarea naturii.

Centrul de vizitare „Casa Castorului” este proiectat ținând cont de tradițiile și de arhitectura satelor de munte din România, devenind astfel un punct de referință pentru ecoturism și dezvoltare locală durabilă. În fața centrului, vizitatorii sunt întâmpinați de o construcție care reproduce „casa” castorului, oferindu-le o perspectivă unică asupra acestui habitat natural.


Centrul de vizitare Casa Castorului este o construcție realizată cu meșteri locali, folosind materiale prietenoase cu mediul și provenite din zonă. În realizarea construcției s-au folosit grinzi de molid, uși și ferestre din lemn tratat cu uleiuri ecologice, și un acoperiș din șiță tradițională, realizată în Rucăr, sprijinind astfel economia locală. Dotat cu panouri fotovoltaice pentru a utiliza energie verde, centrul a fost conceput astfel încât să aibă un impact minim asupra naturii.
Cu o suprafață de 167 de metri pătrați și un spațiu util de 59 de metri pătrați, centrul găzduiește o expoziție interactivă care dezvăluie secretele lumii castorilor, oferind vizitatorilor o perspectivă unică asupra acestui habitat natural.

Despre Fundația Conservation Carpathia
Fundația Conservation Carpathia este cel mai mare proiect de conservare a naturii din Europa, care contribuie la refacerea ecosistemelor naturale din Munții Carpați, în beneficiul biodiversității și a comunităților locale.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302