Ionuț Cătălin Vințeanu, noul chef Sciccheria Pipera

Ionuț Cătălin Vințeanu, noul chef Sciccheria Pipera
person Horeca
access_time_filled

Restaurantul Sciccheria Pipera continuă seria de experiențe colaborative și anunță un nou eveniment, cina Etnafogllia, o creație semnată de către chef Giuseppe Raciti, consultantul gastronomic al localului și chef al restaurantului Zash din Sicilia, premiat cu o stea Michelin, împreună cu Ionuț Cătălin Vințeanu, noul Executive Chef. Cina din 22 noiembrie celebrează toamna printr-un meniu îndrăzneț, ce îmbină arome siciliene și prospețimea sezonului.
Cele șase preparate create de cei doi chefi vor fi completate de o selecție de vinuri italiene, alese cu grijă de somelierul localului.


Evenimentul din 22 noiembrie marchează debutul meniului de toamnă-iarnă al restaurantului Sciccheria. Anumite preparate create de cei doi chefi vor fi incluse în noul meniu à la carte, oferind oaspeților ocazia de a se bucura pentru o perioadă mai mare de aromele fermecătoare, pe care chefii le-au pus împreună.


Noul Executive Chef al Sciccheria, Ionuț Cătălin Vințeanu, aduce o viziune inovatoare
Chef Ionuț Cătălin Vințeanu, noul Executive Chef al Sciccheria, este un tânăr talentat, cu o educație culinară solidă obținută la Escoffier, unde a absolvit toate cele trei grade. Pasionat de bucătăria italiană, Vințeanu aduce un melanj de tehnici și influențe internaționale în preparatele sale, îmbinând eleganța franceză și complexitatea asiatică cu tradițiile italiene.
Cu o abordare modernă și un devotament față de rafinamentul culinar, chef Ionuț Cătălin Vințeanu și-a câștigat reputația ca fiind unul dintre chefii noi ai României care oferă o perspectivă creativă asupra gastronomiei italiene. Experiența și viziunea sa îmbogățesc meniul Sciccheria, axat pe sezonalitate și pe ingrediente de terroir din Sicilia și Italia, în special din zona Etna.

În cadrul Sciccheria, chef Vințeanu va colabora cu chef Giuseppe Racitti si va fi responsabil pentru crearea și implementarea meniurilor de sezon, conducerea și organizarea bucătăriei, precum și pentru evenimente și catering. În plus, el va rămâne un pilon puternic al conceptului Issima, pe care reprezentanții Sciccheria își propun să îl dezvolte în 2025.


“Issima este o inițiativă dragă mie, pe care am implementat-o alături de chef Giuseppe Racitti, pentru a aduce ceva nou, inovator, pe scena gastronomiei locale. Pentru anul viitor, ne propunem să folosim acest concept pentru o serie de proiecte similare, care vor aduce în restaurantul nostru chefi premiați și renumiți internațional. Astfel, ne apropiem tot mai mult de obiectivul nostru de a crește industria românească de HoReCa”, a spus Claudia Militello, coproprietar Sciccheria.

Despre Sciccheria

Sciccheria este un brand de restaurante premium cu specific italian, care aduce un omagiu culturii și tradițiilor culinare siciliene. Înființat în 2022, Sciccheria deține două localuri de referință: Sciccheria Pipera, situat în zona metropolitană a Bucureștiului, și Sciccheria Rosetti, amplasat în inima Capitalei. Brandul se bucură de o colaborare permanentă cu chef Giuseppe Raciti, chef sicilian al restaurantului Zash, premiat de către Ghidul Michelin. Acesta contribuie la definirea identității gastronomice a restaurantelor prin consultanță culinară și implicare directă în crearea meniurilor. Brandul Sciccheria este dedicat oferirii unor experiențe gastronomice autentice și inovatoare, inspirate de cultura siciliană și adaptate sezonului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302