Israelienii și românii, 44% dintre oaspeții Hotelului Cișmigiu în anul 2024

Israelienii și românii, 44% dintre oaspeții Hotelului Cișmigiu în anul 2024
person Horeca
access_time_filled

Turiștii din Israel au generat, în prima jumătate a acestui an, 23% din veniturile înregistrate de Hotel Cișmigiu, parte a portofoliului Hercesa România din anul 2004. Pe locul al doilea din perspectiva cazărilor în Hotel Cișmigiu s-au situat turiștii din România, cu 21% din total, urmați de cei din Marea Britanie (8%), Italia (7%), Germania (6%) și Țările de Jos (4%). Indicatorul Average Daily Rate (ADR) a crescut cu 3% față de primele șase luni din 2023, iar gradul de dublă ocupare a fost de 1,4.

„Turiștii israelieni și români au generat 44% din veniturile noastre din primele șase luni ale acestui an”, a declarat Mirela Cojocaru, directorul general al Hotelului Cișmigiu. „Ne-am atins bugetul stabilit, care era cu 3% peste anul trecut și am înregistrat o revenire semnificativă a rezervărilor din partea turiștilor din Israel, care reprezintă 23% din totalul cazărilor noastre din prima jumătate a anului. Deși primele două luni au fost dificile din cauza scăderii numărului de rezervări din Israel, din martie situația s-a stabilizat, iar rezervările au revenit la nivelul de anul trecut”, a adăugat Mirela Cojocaru.

Turismul de business continuă să fie principalul generator de venituri pentru Hotel Cilmigiu, cu un procent de 60% din total. Segmentul evenimentelor corporate, deservit de Hotel Cișmigiu prin cinci săli de conferință cu capacități cuprinse între 30 și 70 de persoane și un amfiteatru, a crescut cu 4% față de primele șase luni din 2023.

Segmentul de leisure a contribuit în procent de 40% la veniturile hotelului din primele șase luni din 2024. Am observat o creștere notabilă a numărului de turiști italieni, care au ales România datorită costurilor mai reduse în comparație cu alte destinații europene. Evenimentele mari, precum concertele Coldplay, au contribuit semnificativ la ocuparea hotelului nostru, demonstrând că Bucureștiul devine o destinație atractivă pentru festivaluri și concerte,” a explicat Mirela Cojocaru.

La nivelul pieței hoteliere din București, Top 5 țări din care provin turiștii este condus de România (40%), urmată de Israel (6,95%), Italia (6,65%), Marea Britanie (6,17%) și Spania (4,86%). Turiștii care vizitează Bucureștiul aleg un sejur cuprins între 3 și 7 nopți în procent de 38%, cei care rămân 2 nopți reprezintă 20% din total, iar cei care stau doar o noapte – 34%.

Despre Hotel Cișmigiu

Hotel Cișmigiu cuprinde 60 de apartamente și este și un hub cultural, prin Librăria Humanitas, Institutul Cervantes și prin organizarea, în diversele spații ale clădirii, de expoziții ce cuprind lucrări de artă românească și o destinație gastronomică, prin Berăria Gambrinus de la parterul clădirii și Bistro Cișmigiu, operat de Stadio la etajul al șaselea.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302