Mercure by Accor ajunge la 1.000 de hoteluri în toată lumea

Mercure by Accor ajunge la 1.000 de hoteluri în toată lumea
person Horeca
access_time_filled

Brandul Mercure Hotels a deschis cel de-al 1.000-lea hotel al său, ritmul accelerat de deschideri fiind remarcat în China, unde aproape 30 de hoteluri Mercure au fost deschise în acest an, astfel încât numărul hotelurilor în regiune a ajuns la peste 180. Mercure și-a dublat, de asemenea, prezența în Japonia, cu deschiderea recentă a 11 hoteluri în întreaga țară.

Pragul de 1.000 de hoteluri a fost atins în 2024 cu o serie de deschideri, printre care Mercure London Earls Court (Marea Britanie), Mercure Chandigarh Tribune Chowk (India), Mercure Fukuoka Munakata Resort & Spa (Japonia), Mercure Marival Emotions Resort (Mexic), Mercure Nantong Renmin Road (China) și Mercure Dubai Deira (EAU). Cu cel mai mare numar de hoteluri în dezvoltare din portofoliul Accor, Mercure are peste 200 de noi hoteluri programate să fie deschise până în 2028.

Achiziționat de Accor în 1975, brandul s-a extins rapid, stabilindu-și prezența în Europa și nu numai. Printre momentele cheie se numără deschiderea primului său hotel internațional în Lisabona, în 1983, și extinderea sa în 1994 în Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est și Australia. Anul 2024 se remarcă prin extinderea semnificativă a prezenței brandului în China și Japonia, contribuind la depășirea pragului de 1.000 de proprietăți în 68 de țări din întreaga lume.

În România, Mercure are una dintre cele mai dinamice rețele și cu cea mai rapidă creștere. Brandul numără în prezent 9 hoteluri, cu un total de 717 camere și urmează să își extindă rapid rețeaua în următorii ani. Hotelurile existente sunt răspândite în întreaga țară, în București, Sighișoara, Sibiu, Timișoara, Mediaș, Galați, Cozieni, Ilfov.

Portofoliul Mercure din România a crescut în 2023 cu două deschideri importante: Mercure Conacul Cozieni și Mercure Sibiu Arsenal.

Calendarul deschiderilor include 7 noi hoteluri în șase orașe, programate să se deschidă în următorii doi ani: Mercure Bucharest Cantemir, Mercure Portile de Fier, Mercure Alba Iulia Cetate, Mercure Bacău, Mercure Oradea, Mercure Brașov Old Town, Mercure Brașov Cubix.

Următorul hotel care se alătură familiei Mercure în România este Mercure Bucharest Cantemir. Hotelul va oferi turiștilor care vin în București și comunității locale 40 de camere, un restaurant, un bar și o sală de conferințe, divizibilă în două săli de ședințe separate. Toate facilitățile vor fi găzduite de o clădire renovată de pe popularul bulevard Dimitrie Cantemir, bulevard care leagă Piața Unirii de Parcul Tineretului și de alte destinații cheie din partea de sud a Bucureștiului.

Mercure are în plan realizări și mai mari, cu mai mult de 200 de noi proprietăți în curs de dezvoltare. Brandul va continua să își consolideze portofoliul divers în anii următori, invitând călătorii să continue să exploreze noi orizonturi.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302