Pastry Chef Gaëtan Fiard conduce un Masterclass la InterContinental Athénée Palace, reunind chefi patiseri talentați din Balcani

Pastry Chef Gaëtan Fiard conduce un Masterclass la InterContinental Athénée Palace, reunind chefi patiseri talentați din Balcani
person Horeca
access_time_filled

InterContinental Athénée Palace București găzduiește în perioada 22-23 octombrie un masterclass de patiserie, susținut de renumitul Pastry Chef Gaëtan Fiard, de la hotelul InterContinental Bordeaux – Le Grand. Acest eveniment aduce împreună chefi patiseri talentați de la hoteluri IHG din regiunea Balcanilor.


Gaëtan Fiard, recunoscut pentru talentul său, este Executive Pastry Chef la Grand Hôtel de Bordeaux și la restaurantul cu două stele Michelin al acestui hotel, Le Pressoir d’Argent. Cu o carieră clădită în locații de renume, precum Fouquet’s din Paris și Hotel Lutetia, Gaëtan s-a remarcat prin combinarea aromelor delicate și tehnicilor sofisticate. Campion Mondial la World Pastry Arts în 2014, pastry cheful francez este o inspirație pentru urmăritorii lui, deserturile sale reprezentând un echilibru armonios între creativitate și tradiție.


Acest eveniment reprezintă o oportunitate pentru chefii patiseri din hoteluri precum Crowne Plaza Belgrad, InterContinental Ljubljana, InterContinental Sofia și Regent Porto Montenegro să colaboreze, să facă schimb de cunoștințe și să își perfecționeze abilitățile în arta patiseriei. Sub îndrumarea lui Chef Gaëtan, aceștia au ocazia să experimenteze tehnici de ultimă generație și să descopere complexitatea unor deserturi.

Printre participanți se numără și Mihaela (Mimi) Dima, chef-ul patiser de la InterContinental Athénée Palace, care a spus: „Participarea la acest masterclass este un privilegiu incredibil. Să lucrez alături de Chef Gaëtan și de alți artiști patiseri din regiune nu doar că îmi va îmbunătăți abilitățile, dar va fi o sursă de inspirație pentru noi deserturi în Café Athénée”.


În cadrul masterclass-ului sunt prezentate deserturi precum Exotic Baba cu Armagnac, Desert cu pară, vanilie și piper Sichuan sau un Desert din ciocolată, lămâie și nuci Pecan, toate într-o prezentare vizuală spectaculoasă. În urma acestui eveniment culinar, Chef Mimi Dima împreună cu echipa de la InterContinental Athénée Palace va lansa la Café Athénée o ediție limitată de deserturi inspirate de rețetele și tehnicile lui Chef Gaëtan.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302