Preferința pentru zbor ca urmare a închiderii Văii Oltului

Preferința pentru zbor ca urmare a închiderii Văii Oltului
person Horeca
access_time_filled

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor la Cluj. Autoritățile au anunțat că DN 7 (Valea Oltului) va fi închis din 8 iulie până în 9 august în intervalul 6:00 – 22:00 și au precizat că există mai multe rute ocolitoare disponibile, însă aceste restricții au dus la supraaglomerarea drumurilor alternative, șoferii semnalând numeroase ambuteiaje pe DN1.

În același timp, odată cu acest anunț, au crescut căutările de zboruri pe rutele interne, companiile aeriene oferind o alternativă pentru cei care nu vor să piardă timpul în aglomerația din trafic. Potrivit agenției de turism online Vola.ro, căutările de zboruri Din București spre orașe precum Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Brașov sau Baia Mare au crescut cu până la 68% după 8 iulie.

Anul acesta, spre deosebire de vara lui 2023, portofoliul de rute interne s-a diversificat, ceea ce înseamnă că românii se pot baza pe o acoperire națională mai bună a zborurilor spre toate zonele de interes ale țării.

Interesantă este și dinamica zborurilor din afara țării către orașele românești: doar Oradea, unul dintre orașele românești favorite pentru un city break, și Cluj-Napoca înregistrează o creștere a numărului de rezervări în această perioadă, o dovadă în plus a faptului că festivalurile verii au adus un număr mare de turiști din afară.

Pentru zborurile de la începutul lunii iulie și până la jumătatea lui august, tariful mediu al zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului este de 157 de euro. Prețurile zborurilor spre Cluj-Napoca pornesc de la 116 euro, cele spre Oradea, de la 130 de euro, cele spre Satu Mare, de la 131 de euro, iar cele spre Baia Mare, de la 149 euro.

Anul acesta, biletele spre Cluj-Napoca sunt cu 10% mai ieftine decât anul trecut, în exact aceeași perioadă.

Despre Vola.ro
Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion opțiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302