Taste of Transylvania, festival gastronomic care îmbină tradiția, fine dining-ul și stelele Michelin

Taste of Transylvania, festival gastronomic care îmbină tradiția, fine dining-ul și stelele Michelin
person Horeca
access_time_filled

Taste of Transylvania a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție, care va avea loc între 12-15 septembrie, în satul de vacanță Boroș din Lunca de Jos, Harghita. Evenimentul va aduce împreună chefi cotați cu stele MIchelin, adevărați inovatori ai artei culinare, și producători locali și artizani ai bucătăriei tradiționale transilvane.

Taste of Transylvania este un eveniment care a evoluat de la an la an, oferind experiențe diverse și complexe din zona culinară, culturală și muzicală.

Anul acesta festivalul va include mai multe zone de activități: șura de evenimente Pro Economica, Joy Cooking by Petry – Bucuria în bucate și scena muzicală. De vineri până sâmbătă, cei mai cunoscuți chefi, cofetari și somelieri din România îi vor invita pe participanți într-o incursiune culinară inedită în cadrul unor demonstrații de live cooking. Mai mult decât atât, sâmbătă, 14 septembrie, chef Cezar Munteanu și chef Alex Petricean vor urca pe scena Taste of Transylvania pentru a prezenta evenimentul, care va mai include și lansări de carte, discuții de masă rotundă cu specialiști din industria HoReCa, dar și diferite activări ale brandurilor. În plus, programul va avea și activități pentru familii: experiențe la cinema, aventuri la casa de joacă Legendárium și jocuri populare pentru copii, alături de expoziția „Geofolk” a lui Dávid Botond. De asemenea, moara pensiunii Skanzen va găzdui ateliere de făcut paste pentru toate vârstele.

Nu în ultimul rând, festivalul le va propune participanților și o sesiune de sport surprinzătoare: o culegere comunitară a recoltei de cartofi, care va avea loc sâmbătă și care va include și diverse premii pentru participanți, marele premiu fiind o bicicletă electrică.

Experiențe Michelin și bucătărie tradițională în inima Transilvaniei

Cea de-a treia ediție Taste of Transylvania va fi locul de întâlnire al mai multor chefi cunoscuți și apreciați pentru talentul lor culinar, maeștri distinși stele Michelin. Aceștia își propun să îi surprindă pe participanți cu meniuri special create pentru festival, meniuri reinterpretate din preparatele tradiționale și mult iubite ale bucătăriei transilvane. Mai mult decât atât, la Joy Cooking by Petry (Bucuria în bucate), va exista o bucătărie complet utilată, unde gospodinele și bucătarii profesioniști vor găti simultan rețete tradiționale, o experiență cu adevărat specială, care promite să răsfețe papilele gustative ale tuturor celor prezenți.

Prin îmbinarea gătitului tradițional cu tehnicile moderne ale unor chefi recunoscuți, Taste of Transylvania își propune să revoluționeze turismul culinar, să așeze regiunea Transilvaniei pe harta gastronomică internațională, dar și să susțină programul de promovare turistică Visit Harghita, partener și susținător al festivalului în 2024.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302