METRO Chef 2013 și-a desemnat finaliștii la categoria bucătărie italiană

METRO Chef 2013 și-a desemnat finaliștii la categoria bucătărie italiană
person Horeca
access_time_filled

METRO Cash & Carry România anunță desemnarea celor patru echipe finaliste ale categoriei bucătărie italiană și finalizarea etapelor de calificare a competiției METRO Chef 2013.

finalisticoncursmetrochefÎn perioada 9-12 septembrie, 16 echipe de bucătari și-au testat aptitudinile culinare în pregătirea unor preparate cu specific italian, pentru a deveni finaliști ai competiției METRO Chef 2013.

Categoria bucătărie italiană s-a desfășurat la Centrul de Pregătire în Gastronomie METRO Cash & Carry România și a inclus, pe lângă competiția propriu-zisă, și sesiuni de pregătire în domeniul culinar cu specialiștii din juriul METRO Chef.

Patru echipe au impresionat prin abilitățile și cunoștințele lor, calificându-se în Marea Finală METRO Chef: restaurant Belvedere din Brașov, reprezentat de Daniel Nistor și Liviu Preda (foto); restaurant Le Baron din Craiova, reprezentat de Bogdan Alexandrescu și Alexandru Petricean; restaurant Viva Club din Galați, reprezentat de Dănuț Prodea și Marius Marica; restaurant Jinx din Ploiești, reprezentat de Laurențiu Hairadin și Florin Lazăr.

Pe lângă experții Centrului de Pregătire în Gastronomie, juriul acestei categorii a inclus și invitați speciali: Antonio Pisaniello, Chef italian cu renume internațional și deținător al unei stele Michelin, precum și Georgiana Ilie, Food Editor Revista Good Food.

În acest an, jurații care au evaluat talentul și competențele culinare ale concurenților METRO Chef, categoria bucătărie italiană, au fost următorii:
•  Antonio Pisaniello  ” Executive Chef La Locanda di Bu, premiat cu o stea Michelin
•  Georgiana Ilie ” Food Editor Revistă Good Food
•  Specialiști în gastronomie METRO Cash & Carry România:
•  Patrick Guibet ” Executive Chef METRO Cash & Carry România;
•  Silvia Ailincăi ” Pastry Chef METRO Cash & Carry România;
•  Constatin Eremia ” Executive Sous Chef METRO Cash & Carry România.

preparateitalienestiCele mai importante aspecte în pregătirea unui preparat italian sunt selectarea atentă a unor ingrediente superioare din punct de vedere calitativ, pasiunea și cunoașterea culturii culinare italiene. La METRO Chef, m-am bucurat să remarc prezența primelor două elemente: s-au folosit ingredientele potrivite, iar în ceea ce privește pasiunea, anul acesta  am putut observa o sete puternică de a învăța din partea celor înscriși în concurs. Un punct de dezvoltat mai departe ar fi creșterea nivelului de cunoaștere a culturii culinare italiene în rândul bucătarilor români„, a declarat Antonio Pisaniello, Executive Chef La Locanda di Bu, Napoli.

Toți finaliștii se pregătesc pentru ultima etapă METRO Chef 2013, Marea Finală (1-3 octombrie), în cadrul căreia vor fi desemnate câte trei echipe câștigătoare pentru fiecare categorie. Valoarea totală a premiilor acordate în acest an este de 87.500 lei, la care se adaugă vouchere de cumpărături, în valoare de 11.500 lei (TVA inclus).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302