Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucureşti în 2012

Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucureşti în 2012
person Horeca
access_time_filled

Restograf a premiat pe 17 decembrie, cele mai bune restaurante din București în 2012, în cadrul unui eveniment care a reunit nume importante din sectorul restaurației bucureștean dar și presă de specialitate. George Butunoiu, unul din fondatorii site-ului Restograf, a precizat în debutul evenimentului că evaluarea și nominalizarea celor mai bune restaurante din București a fost făcută exclusiv pe temeiul calității și gustului mâncării, fără a ține seama de ambianță, amenajare și decoruri, servicii, prețuri sau alte criterii.

Cel mai bun restaurant din București a fost desemnat Collage, restaurantul lui Dan și Meda Samson în asociere cu cheful italian Roberto dal Seno. „Este o onoare pentru noi să primim acest premiu. Collage este un restaurant inovator, un concept unic în București, vorbim practic de 4 locații diferite sub același acoperiș. Îi mulțumim bucătarului chef Roberto dal Seno, fără de care nu am fi obținut acest premiu, precum și competitorilor noștri din sectorul restaurației, care ne determină să fim mai buni în fiecare zi”, a declarat reprezentantul Collage.

restaurantcollage

Restograf a desemnat totodată cele mai bune restaurante din București, pe principalele tipuri de bucătării:

Cea mai bună bucătărie Americană din București în 2012 ” Prime
Cea mai bună bucătărie Arăbească din București în 2012 ” Sis Kebab
Cea mai bună bucătărie Balcanică din București în 2012 ” Balkan Bistro
Cea mai bună bucătărie Chinezească din București în 2012 ” 5 Elemente
Cea mai bună bucătărie Franțuzească din București în 2012 ” Bistro Epoque
Cea mai bună bucătărie Germană din București în 2012 ” Die Deutsche Kneipe
Cea mai bună bucătărie Grecească din București în 2012 ” Mesogios
Cea mai bună bucătărie Italiană din București în 2012 ” Osteria Gioia
Cea mai bună bucătărie japoneză din București în 2012 ” Benihana
Cea mai bună bucătărie Libaneză din București în 2012 ” Piccolo Mondo
Cea mai bună bucătărie Românească (urbană) din București în 2012 ” Zahanaua Zexe
Cea mai bună bucătărie Românească (tradițională) din București în 2012 ” Lacrimi și Sfinți
Cea mai bună bucătărie Turcească din București în 2012 ” Divan
Cea mai bună bucătărie Vegetariană &Raw Vegan din București în 2012 ” Barca.

De asemenea, au fost acordate și câteva premii speciale:
Premiul Special „Preferința Restograf 2012″ ” Café & Bistro Luna
Premiul Special „Preferința Restograf 2012″ ” Red Angus Steakhouse
Premiul Special „Preferința Restograf 2012″ ” Restaurantul Marshal
Premiul Special „Preferința Restograf 2012″ ” Restaurantul The Artist

Dată fiind importanța ei, la categoria Bucătărie Românească au fost acordate 2 premii: unul pentru restaurantul cu cea mai bună bucătărie tradițională românească („țărănească”) și unul pentru cea mai bună bucătărie românească urbană („boierească”).

lacrimisisfinti2

Premiile au fost înmânate de către Mircea Dinescu, desemnat de către organizatori datorită stăruinței cu care apără valorile bucătăriei tradiționale românești ” și nu numai ale bucătăriei.

Singurul restaurant care nu a fost prezent să își ridice premiul a fost Picollo Mondo, ai cărui reprezentanți nu au înțeles, în momentul în care au fost contactați, despre ce e vorba, potrivit lui George Butunoiu.

Reprezentantul restaurantului 5 Elemente, care a ridicat premiul pentru Cea mai bună bucătărie chinezească din București în 2012, a declarat foarte frumos că „În filosofia chineză ești ceea ce mănânci, iar restaurantul 5 Elemente își propune să schimbe imaginea restaurantului chinezesc în România.”.

Evenimentul de astăzi a fost și un prilej pentru cei care lucrează în restaurației să își spună dorințele și nemulțumirile. În unanimitate s-a pledat pentru reducerea TVA-ului pentru alimentația publică la 9%. Reprezentantul restaurantului Zahanaua Zexe a propus chiar înființarea unei asociații, prin care specialiști din sectorul restaurației să se întâlnească periodic și să discute probleme și soluții specifice industriei.

Reprezentantul restaurantului Zahanaua Zexe și-a exprimat totodată aprecierea pentru proiectul Restograf și a ținut să precizeze că în opinia sa acest clasament este singurul făcut serios în România. restograf„Este singurul clasament unde nu ți se cere bani ca să fii premiat. Cei de la Restograf merg în restaurante, mănâncă și își plătesc consumația, ceea ce denotă seriozitatea lor”, a subliniat reprezentantul Zahanaua Zexe.

Restograf.ro este unui dintre instrumentele de lucru ale unui Grup de reflecție și atitudine alcătuit din consumatori avizați, interesați de gastronomie nu doar ca act individual, hedonist, ci sub toate dimensiunile sale: socială, (inter)cultural, științifică, și, dacă se va ivi prilejul, chiar și politică. Site-ul Restograf a fost lansat în martie 2011 și în următoarele săptămâni va atinge numărul de 2 milioane de vizite de la 659.000 de viziatori unici până acum. Pentru 2013 Restograf își propune să devină arbitrul necontestat (prin notorietate, respectabilitate, volum etc) al pieței gastronomice bucureștene și să extindă modelul și în alte orașe importante ale României.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302