ANTREC lansează programul “Tradițiile Crăciunului cu ANTREC”
După 22 de ediții ale programului „Vacanțe la țară”, Asociatia Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) lansează un program în premieră: „Tradițiile Crăciunului cu ANTREC”.
Potrivit Asociației, până la ora actuală s-au înscris în noul program pensiuni din județele Arges, Brașov, Buzău, Gorj, Mehedinți, Neamț și Sibiu, iar în următoarea perioadă se vor înscrie în program și alte pensiuni rurale.
Programul „Tradițiile Crăciunului cu ANTREC” oferă turiștilor cazare în pensiunile rurale atât în perioada Crăciunului, cât și în perioada sărbătorilor de iarnă.
„Turiștii români preferă să petreacă sărbătorile de iarnă, în special perioada Crăciunului, în familie sau alături de rude și prieteni sau într-un cadru autentic românesc, plin de tradiții. Mă bucură să spun că turismul rural este cea mai solicitată formă de turism în perioada Crăciunului, de către români, iar numărul acestora crește de la an la an. Astfel, ANTREC a decis să introducă un program special dedicat tradițiilor Crăciunului, la prețuri foarte accesibile, pentru a încuraja și mai mult alegerea turismului rural drept principala opțiune turistică a românilor”, a declarat Maria Stoian, președintele fondator al ANTREC.
Iată care sunt și localitățile unde sunt pensiuni incluse în acest program: Rucăr, Dâmbovicioara, Dragoslavele, Corbeni, Arefu (jud. Argeș), Bran-Moieciu (jud. Brașov), Berca (jud. Buzău), Turcinești (jud. Gorj), Eselnița (jud. Mehedinți), Ceahlău, Vânători (jud. Neamț), Rășinari – Mărginimea Sibiului (jud. Sibiu).
Tarifele variază de la 40 RON de persoană, fără mic dejun, la o pensiune de 2 margarete, pentru o noapte de cazare, până la 600 RON de persoană pentru 3 nopți, cu toate mesele incluse, la o pensiune de 4 margarete. Deși preturile nu sunt fixe ca în cazul programului „Vacanțe la țară”, media este de 500 – 600 RON de persoană, pentru 3 nopți de cazare și cu cina festivă de Crăciun.
„O altă noutate a programului Tradițiile Crăciunului cu ANTREC este aceea că include atât perioada Crăciunului pe rit nou, cât și cea pe rit vechi, pe 7 ianuarie, deoarece atât în România, cât și în țările din jur precum Republica Moldova, Ucraina sau Serbia există ortodocși care sărbătoresc ritul vechi. Programul este complex și nu include doar masă și cazare, ci, așa cum spune numele, familiarizează turiștii cu bogatele noastre tradiții de Crăciun”, subliniază Mișu Chiruc, prețedintele executiv al ANTREC.
Printre traditiile de care vor avea parte turiștii se numără „Neața la Moș Ajun”, „Brezaia sau capra rucăreana”, colinde, „vizita lui Mos Crăciun”, „Tăiatul porcului ca în Banat”, „Dansul măștilor” etc.
Potrivit ANTREC, în următoarea perioadă se vor înscrie în program și alte pensiuni rurale. Listele se actualizează permanent și sunt vizibile pe site-urile www.antrec.ro și www.vacantelatara.ro.