Exemplu pozitiv de turism viticol în Republica Moldova

Exemplu pozitiv de turism viticol în Republica Moldova
person Horeca
access_time_filled

2 Castel MimiRedeschisă în 2016, crama Castel Mimi Wine & Resort sărbătorește în această perioadă 5 ani de funcționare. Locația se întinde pe o suprafață de 10 hectare și include spații pentru evenimente și conferințe, restaurant, săli de degustare, o galerie de artă și spații de cazare. în curând, Castel Mimi va deschide și un Wine Spa, care va include servicii precum: tururi vinicole cu degustare, servicii hoteliere tematice și SPA.

Dintre cei 30.000 de turiști care vizitează locația anual, 27% sunt români. în ultimii 5 ani, Castel Mimi a înregistrat un număr de peste 200.000 de vizitatori. 

Compania a finalizat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro. Investițiile viitoare se vor orienta către finalizarea Wine Spa, mărirea spațiului de cazare, promovarea turismului autohton, extinderea exportului în România, dar și plantarea a 200 de hectare de viță-de-vie și mărirea capacităților de îmbuteliere și de depozitare a produselor finite.

„în cei 5 ani de la redeschidere, Castel Mimi a fost vizitat de peste 2.000 de turiști lunar, care au luat parte la evenimentele pe care le desfășurăm aici. Anual, organizăm la Castel Ziua Rosé în mijlocul verii, VinOPERA în Septembrie și Ziua Vinului în toamnă, alături de multe alte evenimente pentru comunitate, dar și private”, a spus Adrian Trofim, General Manager Castel Mimi Wine & Resort
Castel Mimi, chateau vinicol din Moldova, a fost fondat în 1893 de către Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei Èšariste și un ilustru vinificator al secolului XX. 
După perioada sovietică, când vinăria a fost naționalizată și transformată într-o fabrică de vin, începând cu anul 1998 crama a fost preluată de familia Trofim, vinificatori originari din Bulboaca. Sub conducerea familiei Trofim, Castel Mimi a trecut printr-un amplu proces de restaurare și modernizare.

Cel mai cunoscut vin Castel Mimi este Roșu de Bulboaca, disponibil și în România, cu multiple premii la nivel național și internațional.
Compania produce patru colecții de vinuri: colecția Reserve (Cabernet Sauvignon 2012 sec roșu și Merlot 2012 sec roșu), colecția Clasică (Sânzienele, Cucoanele, Un Chardonnay Fudul, Rosé Rară Neagră, Rosé de Bulboaca, Viorica de Bulboaca, Riesling de Bulboaca, Roșu de Bulboaca, Negru de Bulboaca, Frați, Mâini în Șold, Malbec roșu sec, Saperavi roșu sec, Isterie roșu sec), colecția The Governor (The Governor’s blend, The Governor Fetească Neagră, The Governor’s Fumé Blanc, The Governor’s Chardonnay & Riesling, The Governor’s Rosé), colecția AnimAliens (care cuprinde 8 vinuri), dar și Icewine.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302