Trend: Crește numărul turiștilor internaționali, la nivel global
Peste 800 de milioane de turiști internaționali (vizitatori care înnoptează) au călătorit în întreaga lume în primele 8 luni ale anului în curs, cu 33 milioane mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat Organizația Mondială a Turismului.
Sosirile turistice internaționale au crescut cu 4,3% în primele 8 luni ale anului, consolidând trendul ascendent din ultimii ani. Creșterea din primele 8 luni de la nivel mondial a fost alimentată de rezultatele puternice înregistrate în Europa.
Cea mai vizitată destinație regională din lume, Europa a înregistrat o creștere robustă de 5% a sosirilor turistice internaționale în primele 8 luni, cea mai ridicată creștere din rândul regiunilor și un rezultat notabil pentru o regiune destul de matură, potrivit Organizației Mondiale a Turismului. Regiunea Asia Pacific, cele 2 Americi și Orientul Mijlociu s-au bucurat de o creștere de 4%, în timp ce datele limitate disponibile pentru Africa indică o scădere estimată la 5% a numărului de turiști internaționali.
“Creșterea susținută în turismul internațional este o veste foarte bună pentru toată lumea, deoarece sectorul contribuie tot mai mult la crearea de locuri de muncă, la promovarea comerțului și a investițiilor, dezvoltarea infrastructurii, stimulând inclusiv creșterea economică. Acest lucru s-a arătat mai mai ales în ultimii ani, când turismul a avut un rol esențial în sprijinirea redresării economice a multe țări și în generarea de noi locuri de muncă”, a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai.
Potrivit lui Taleb Rifai industria nu ar trebui să se complacă. Trebuie continuate eforturile în arii fundamentale precum facilitarea călătoriilor și conectivitatea, iar sustenabilitatea trebuie să se afle în centrul fiecărei afaceri din turism.
Printre piețele sursă de top din lume, China continuă să raporteze o creștere de două cifre a turismului de outbound, de care beneficiază Japonia, Thailanda, SUA și mai multe destinații europene. Cheltuielile din Federația Rusă și Brazilia au scăzut semnificativ, reflectând constrângerile economice din ambele piețe și deprecierea monedelor acestor țări în raport cu alte monede.
în ceea ce privește economiile avansate tradiționale, datele referitoare la cheltuielile turistice internaționale relevă o cerere robustă dinspre SUA (+9%) și Marea Britanie (+5%), reflectând puterea economiilor și monedelor lor. Cheltuielile dinspre Germania și Italia au crescut cu 3%, în timp ce dinspre Franța, Canada și Australia cererea a fost mai degrabă slabă.
Sursă foto: www.evisionturism.ro