Turismul internațional a crescut cu 4,6% în prima jumătate a anului

Turismul internațional a crescut cu 4,6% în prima jumătate a anului
person Horeca
access_time_filled
  • Primul semestrul a adus 22 milioane de turiști în plus la nivel global

barometroturisminternationalSosirile turistice internaționale au crescut cu 4,6% în prima jumătate a anului 2014, potrivit celui mai recent Barometru al Organizației Mondiale a Turismului. Destinațiile de la nivel global au primit 517 milioane de turiști internaționali în perioada ianuarie – iunie 2014, cu 22 de milioane de turiști în plus față de aceeași perioadă a anului trecut.

Creșterea cea mai puternică s-a înregistrat în cele două Americi (+6%), urmate de regiunea Asia -Pacific și Europa (ambele +5%). La nivel de subregiuni, Asia de Sud și Europa de Nord (ambele +8%) au fost cei mai buni performeni, alături de Asia de Nord-Est și Europa Mediteraneană (ambele +7%). 

„Aceste rezultate arată că industria turismului își consolidează performanța pozitivă înregistrată în ultimii ani, oferind oportunități de dezvoltare economică la nivel mondial”, a declarat Taleb Rifai, Secretarul General al Organizației Mondiale a Turismului. „Într-adevăr, în ciuda provocărilor geopolitice și economice, numărul sosirilor turistice internaționale a crescut cu o medie de 5% pe an din 2010 încoace, un trend care s-a reflectat într-o creștere economică, mai multe exporturi și mai multe locuri de muncă”, a adăugat Taleb Rifai.

Până în prezent, rezultatele înregistrate în primul semestru al acestui an sunt în conformitate cu previziunile OMT anunțate la începutul anului. Pentru întreg anul 2014 se așteaptă ca sosirile turistice internaționale să crească cu 4 până la 4,5% la nivel global, peste prognoza UNWTO pe termen lung de 3,8% per an pentru perioada 2010-2020.

Sursa: www.unwto.org

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302