Turoperatorii români care duc turiști în Egipt, recompensați de autoritățile egiptene

Turoperatorii români care duc turiști în Egipt, recompensați de autoritățile egiptene
person Horeca
access_time_filled

turismegiptMinisterul de Turism al Egiptului anunță schimbarea programului de sprijin dedicat turoperatorilor români, care efectuează zboruri spre Egipt, informează United, agenția de PR a Autorității de Turism a Egiptului. Începând cu 1 noiembrie 2014 a fost pusă la dispoziție o nouă schemă de bonusare valabilă un an întreg, până pe 31 octombrie 2015, se precizează într-un comunicat.

Dacă inițial, schema oferea sprijin pentru locurile neocupate din charterele către Egipt, noua formulă de sprijin s-a transformat într-o schemă de bonusare pentru locurile ocupate. Cu cât turoperatorii vor aduce mai mulți turiști în Egipt, cu atât mai mult vor fi recompensați de către autoritățile egiptene. Schema are o abordare diferită, care se aplică atât charterelor, cât și zborurilor regulate sau a celor low cost. Pentru acest program s-au încheiat acorduri cu aeroporturile internaționale din Luxor, Aswan și din Taba, oferindu-se astfel avantaje speciale.

Pentru obținerea bonusurilor oferite de Ministerul de Turism al Egiptului, cursele spre Egipt, realizate de turoperatorii români trebuie să îndeplinească anumite condiții, detaliate mai jos:

1.    Schema de bonusare pentru Hurghada, Sharm El Sheikh, Marsa Alam și aeroporturile de pe coasta de Nord (El Alamein-Mersa Matruh)

Pentru charterele care zboară direct spre destinațiile Hurghada, Sharm El Sheikh, Marsa Alam și către aeroporturile de pe coasta de Nord (El Alamein-Mersa Matruh), vor obține bonusuri toate cursele care pleacă cu un grad de ocupare de minim 50%. În funcție de durata zborului se oferă o suma de 30 de USD (EGP 210) până la 40 USD (EGP 280), România încadrându-se la bonusul de 40 USD. În momentul în care s-a atins un grad de ocupare de 50%, bonusul va fi plătit pentru fiecare pasager suplimentar, până la atingerea gradului de ocupare de 90%.

În cazul zborurilor regulate și a celor low cost o sumă cumulativă de 8800 USD (EGP 62.832) va fi oferită pentru fiecare serie de 44 de zboruri (200 USD per zbor), această sumă înseamnând aproximativ 10% din costurile operaționale pentru cele 44 de zboruri, pentru fiecare aeroport menționat in tabel.

Sumele se vor plăti către companiile egiptene care operează la sol (ex. EGS, ASE) în numele companiilor aeriene românești care vor beneficia de programul de bonusare, la finalul unui semestru. În cazul curselor cu escală, se va lua în calcul gradul de ocupare al cursei în primul aeroport din care s-a plecat.

2.   Schema de bonusare pentru Luxor, Aswan și Taba

Pentru zborurile către Luxor, Aswan și TabaNoua, schema de bonusare are două componente: bonusare directă în funcție de gradul de ocupare per zbor și o componentă de bonusare indirectă.

Bonusarea directă se aplică în mod egal, pentru fiecare charter, zbor regulat sau zbor low cost. Cursele vor trebui să atingă un grad de ocupare de minimum 40%. Suma oferită variază între 40 USD (EGP 280) și 50 USD (EGP 350), conform duratei de zbor, România încadrându-se în categoria peste patru ore. În momentul în care se va atinge gradul de ocupare de 40%, bonusul va fi plătit pentru fiecare pasager suplimentar, până la atingerea gradului de 100%.

Pe lângă acest sistem de bonusare direct, programul conține o serie de bonusări indirecte, precum: reducerea taxelor de aeroport (de exemplu pentru operare și aterizare) cu 75% pentru fiecare charter, zbor regulat sau zbor Low Cost, cu un maximum de 3000 USD per zbor ( 21000 EGP). Sumele vor fi plătite către Egyptian Airports Company (EAC) și către companiile care operează la sol (EGS, ASE) în numele companiilor aeriene care beneficiază de acest program, conform operațiunilor desfășurate în aeroporturile egiptene.

Autoritatea Egipteană de Turism (ETA) este o instituție guvernamentală responsabilă cu oferirea de servicii turiștilor străini care vizitează Egiptul. ETA a fost înființată în martie 1981, în subordinea Ministerului Egiptean al Turismului. Principalele obiective ETA sunt creșterea numărului de turiști în Egipt, prin promovarea trecutului antic al țării și evoluția sa modernă, contribuind la depășirea obstacolelor în dezvoltarea traficului de turiști. 

Sursă foto: www.tourist-destinations.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302