Campionatul European de Catering – Lyon 2011

Campionatul European de Catering – Lyon 2011
person Horeca
access_time_filled

Campionatul European de Catering – Lyon 2011

A doua editie a prestigiosului concurs, European Catering Cup, desfasurata in cadrul SIRHA, Salonul International al Restauratorilor, Hotelierilor si producatorilor de alimente de la Lyon a strans nu doar echipe din Europa, ci si din Brazilia si Japonia, dorinta organizatorilor fiind aceea de a transforma competitia din 2013 intr-una mondiala.

CC-lyon2

Pentru prima data in  istoria competitionala gastronomica a Romaniei, echipa formata din Daniel Stoenescu (Miko Palace Cafe© – Bucuresti) si Adriana Ibrean (Delice International Campina) a participat la un concurs in Franta. Fiecare tara participanta a fost reprezentata si in juriu, pentru Romania fiind Niculae Nejloveanu.

La linia de start s-au aliniat echipele din Brazilia, Cehia, Italia, Franta, Japonia, Luxembourg, Portugalia, Romania, Spania, Elvetia. Tematica impusa: terina de porc, foie gras presse cu fructe si nucifere, somon cu veloute de dovleac si royale de ricotta, somon marinat cu verdeturi aromatice si sare, prajitura Foret Noir. Cerinta de baza: pastrarea gustului nativ al ingredientelor, creativitate, inovatie, reproductibilitate – esentiala pentru un serviciu de catering -, facilitate de servire.

CC-lyon4

Profesiile de bucatar, cofetar, patiser, brutar, mezelar, traiteur (caterer) sunt tratate cu un respect deosebit! Competitia de la Lyon s-a desfasurat in doua locatii: CFA Francois Rabelais si Halle Paul Bocuse din cadrul Eurexpo – gazda evenimentului SIRHA din doi in doi ani.

Pe parcursul celor 6 zile numarul total de vizitatori s-a ridicat la peste 150.000. Un numar impresionant, daca ne gandim ca numai participantii sunt 2.200, care se cazeaza, mananca, cumpara suveniruri adica cheltuie bani!

CC-lyon3

A fost o experienta extraordinara, iar echipa care a reprezentat Romania – Daniel Stoenescu si Adriana Ibrean merita nu doar aplauzele noastre, ci mai ales recunoasterea ca au avut o prestatie profesionala impresionanta pentru juriu, chiar daca nu au prins podiumul. in fond sunt doar 3 locuri, iar castigatorii: Spania – aur, Franta – argint, Italia – bronz, sunt din tari in care turismul inseamna in primul rand gastronomie!

Dr. ing. Gabriela Berechet

Presedinte Federatia Bucatarilor din Romania

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302