Un ambitios proiect a fost lansat in domeniul turismului gastronomic romanesc

Un ambitios proiect a fost lansat in domeniul turismului gastronomic romanesc
person Horeca
access_time_filled

Un ambitios proiect a fost lansat in domeniul turismului gastronomic romanesc

Turismul gastronomic ia amploare in Romania, prin lansarea unui proiect extrem de ambitios „Mobile Cooking Romania”, in data de 17 ianuarie 2011. in cadrul proiectului, se vor organiza, de-a lungul intregului an, cursuri tematice gourmet de gatit si evenimente „haute cuisine”, incadrate de bucatari si sommelieri cu experienta internationala, totul in cele mai spectaculoase locuri din Romania: castele, biserici fortificate, Delta Dunarii sau… direct in vie.

header_mobile_cooing_romania

„Mobile Cooking Romania este un proiect comun al mai multor asociatii romanesti de dezvoltare turistica, este un produs turistic inovativ ce combina vizitarea locurilor spectaculoase cu degustarea comorilor culinare din Gradina Carpatilor. Cursurile tematice gourmet de gatit si evenimentele „haute cuisine” se vor desfasura in cele mai spectaculoase locuri din Romania, precum Castelul Bran, Cetatea Fagarasului, Delta Dunarii, biserici fortificate din Transilvania, s.a”, se arata in comunicatul de presa emis de Carpathian Tourism Cluster, initiatorii proiectului.

buzau_eveniment_culinar15

„Mobile Cooking Romania” a fost conceput pentru toti turistii interesati de haute cuisine, in special pentru expatriati, turistii straini si companiile doritoare sa ofere un teambuilding, in locatii neconventionale, acompaniate de evenimente speciale. „Mobile Cooking Romania ofera lunar show-uri si evenimente ce cuprind teme culinare sezonale pentru publicul larg si programe standard, pentru grupuri de minim 6 persoane, ce pot fi rezervate individual. Evenimentele culinare sunt combinate cu activitati specifice, in functie de locatia aleasa: vanatoare de trufe, cules de ciuperci, ateliere de producere a branzei sau vizite ghidate ale regiunii in care se desfasoara evenimentul”, se mai arata in comunicat.

buzau_eveniment_culinar23

Unul dintre primele evenimente „show – cooking” va avea loc in incinta castelului Bran, in martie 2011. Evenimentul va demara cu o introducere in lumea bucatariei medievale, urmata de un atelier „medieval cooking” la care vor participa toti invitatii, o degustare de vinuri incadrata de un sommelier si un show medieval.

O bucatarie mobila special conceputa si un sistem de transport vor facilita ofertarea evenimentelor in locuri extraordinare cum ar fi: experiente culinare medievale in incinta castelelor, prepararea peselui pe barca in Delta Dunarii, preparate cu vin intre viile Dealului Mare sau aventuri culinare in aer liber in padurile buzoiene. „Mobile Cooking Romania” include mai mult de 20 de locatii spectaculoase din Romania cum ar fi castelul Bran, Fortareata Fagaras, mai multe biserici fortificate saxone sau Focul Viu de la Lopatari.

Sergiu Buzau

Sustinatorii proiectului sunt mai multe asociatii romanesti de dezvoltare turistica, precum Carpathian Tourism Cluster, TravelBuzau.com, Brasov be.LIVE IT, sau Soci©t© Gourmet.

Evenimente in cadrul „Mobile Cooking Romania”, in anul 2011

  • Martie            Castelul Bran: Medieval Cooking Experience
  • Aprilie            Castelul Cantacuzino: Gourmet cooking for weddings, balls/events
  • Mai               Biserici fortificate: Melting pot Transilvania-Saxonian style cooking
  • Iunie              Living Fire/ Lopatari: Outdoor Cooking Adventure
  • Iulie                Delta Dunarii : Fish & Co. – Cooking on the Danube
  • August           Dealu Mare: Meditarranean Style Cooking in the vineyards
  • Septembrie    Crama Dealu Mare: Vintage Special – All about wine
  • Octombrie      Cabana Izvoranu: Treasures of the forest: Truffles & Mushrooms
  • Noiembrie       Cetatea Fagarasului: Romanian traditional dishes- reinvented
  • Decembrie     Carpathian Mountains: Winter & Christmas Special

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302