5 bucătari în finala Bucătarul de Aur al Bucureştiului 2011

5 bucătari în finala Bucătarul de Aur al Bucureştiului 2011
person Horeca
access_time_filled

BA-Food1În data de 15 noiembrie a avut loc Semifinala concursului „Bucătarul de Aur al Bucureștiului” în cadrul Centrului de Excelență în Gastronomie și Tehnologie Alimentară AROMA, singurul spațiu adecvat pentru desfășurarea unei competiții de această anvergură.
Din cei 8 semifinaliști, doar 5 s-au calificat în finală:
BA-Food2Cristian Văduva, bucătar independent, cu o experiență de 10 ani în domeniu, care a lucrat în restaurante de prestigiu din Capitală, precum Taverna Sârbului, Casa Iancului sau Classico. Ajutorul de bucătar a fost Andreea Pandele.
Petre Vartolomei, SC Cautis, bucătar cu o experiență de peste 20 de ani, a fost ajutat de Monica Tucitu.
BA-Food3Maria Ungureanu, bucătar șef la restaurant Maxim. Ajutor de bucătar Șerban Alexandru.
Eugen Grosu, bucătar șef restaurant Casa Doina. Ajutor de bucătar Asandei Andrei.
Ashlie Thomas Dias, bucătar șef restaurant La Veranda, Crowne Plaza. Ajutor de bucătar Florea Paul Florin.

BA3-2011
Juriul a avut următoarea componență:
Henrik Sebok – Hotel Howard Johnson, Orlando Zaharia – Bucătarul de Aur 2010, David Contant – Bucătarul de Aur 2009, Nicolae Lică – Hotel JW Marriott, Maria Popa, instructor artă culinară, CIT.

BA2-2011

„Am avut de învățat din această experiență, din postura de jurat și nu de concurent. Unele preparate au fost mai gustoase, mai frumoase comparativ cu anul trecut, iar altele, spre dezamăgirea mea, fără gust. Dacă anul trecut cantitatea de preparat din farfurie a fost prea mare, cum mă atenționa și Chef Sebok, anul acesta porțiile au fost normale. Per ansamblu concurenții de anul acesta s-au prezantat mult mai bine.” – Orlando Zaharia

BA-Food4
„Eu cred că participanții la din acest an au avut numai de câștigat. Cea mai bună lecție este că i-au văzut la lucru și pe alții și au gătit alături de „concurenții” lor din piață.” – Henrik Sebok
„Ce am observat eu este faptul că au fost omise metodele și tehnicile de gătire. Concurenții s-au concentrat mai mult pe aspectul din farfurie și mai puțin pe gust.” Nicolae Lică

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302