Am fost, am vazut, am mirosit si am gustat.
Acesta a creat pentru sarbatorile de Craciun o bere speciala, care s-a bucurat de un imens succes, astfel incat proprietarul berariei a decis sa adauge alaturi de numele sau si Stella (Stea in limba latina). Rama care incadreaza numele Stella Artois de pe eticheta reprezinta stilul traditional al ferestrelor caselor din arhitectura flamanda.
- In timp, beraria a devenit cea mai mare afacere a orasului Leuven si astazi Anheuser-Busch Inbev este una dintre companiile multinationale ale Belgiei. Chiar daca corporatia a crescut si s-a extins si peste hotare, iar tehnologiile au avansat, procesul de producere a berii belgiene a ramas in esenta acelasi cu cel din 1926, cand a fost creata berea Stella Artois asa cum o cunoastem noi.
- Fabrica de bere de la Leuven produce 20 de marci de bere belgiana insumand 2 milioane de litri pe zi. Dintre acestea cele mai cunoscute sunt: Stella Artois, Leffe si Jupiler.
- Desi Belgia este recunoscuta pentru berile ales (beri de masa), Stella Artois, conduce in topul consumului de bere, detinand 75% din productia de bere belgiana. Pentru obtinerea celebrei pilsner lager, fabrica din Leuven utilizeaza pentru malt si porumbul. In tara de origine, Belgia, berea Stella Artois este pozitionata si vanduta ca o bere normala, nu ca una premium.
- Fabrica produce si imbuteliaza berea la sticla si doza pentru Europa, avand doar o singura linie de imbuteliere la PET, care este destinata exportului in Statele Unite. Stella Artois este disponibila la draft si in diferite variante de ambalare: sticla de 275 ml, 284 ml si 330 ml, 66 cl, 70 cl si 1 litru, doza de 440 ml, 50 cl si de 568 ml numita „La Grande Biere”.