Comisia Europeană de Travel îşi revizuieşte estimările pentru 2012

Comisia Europeană de Travel îşi revizuieşte estimările pentru 2012
person Horeca
access_time_filled

Comisia Europeană de Travel a publicat al treilea raport asupra evoluției turismului european în 2011 „European Tourism in 2011 – Trends &Prospects (semestrul 3), care conține și previziunile Comisiei pentru sfâșitul anului 2011 și pentru anul care vine. scadereVeștile nu sunt deloc favorabile industriei: după un an 2011 peste așteptări pentru turismul european (vizitele turiștilor internaționali în Europa au crescut cu 5.6% în acest an, comparativ cu anul 2010, depășind nivelul înregistrat în anul de top 2008), Comisia anunță că veștile proaste care vin din partea economiilor statelor emergente vor afecta turismul în anul care vine, iar creșterea va fi mult mai mică, de doar 2.3% în 2012. 

Potrivit Comisiei, riscurile pentru industria de travel vin de pe mai multe fronturi: extinderea crizei datoriilor în statele din zona Euro și probabilitatea din ce în ce mai mare ca Statele Unite ale Americii să intre din nou în recesiune, afectează deja turismul.
Companiile aeriene și hotelurile din Europa au înregistrat rezultate foarte bune în 2011: Cererea pentru companiile aeriene a crescut cu 8% în luna septembrie, iar capacitatea abia a ținut pasul cu cererea. În ceea ce privește hotelurile, gradul de ocupare al acestora a crescut cu 3.7% în primele 8 luni la nivel european, în timp ce tarifele practicate de hotelieri au crescut și ele cu 3.2%. În ceea ce privește sectorul hotelier, Europa de Est și Europa de Sud a înregistrat patcele mai bune performanțe în 2011, țările din aceste regiuni înregistrând și o creștere a numărului de turiști. Și România se încadrează în acest trend ascendent: în primele 8 luni ale acestui an numărul sosirilor și înnoptărilor în unitățile de cazare din România a crescut cu 15,6%, respectiv 13,1%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, în primele 8 luni s-au înregistrat 4,7 milioane sosiri în structurile turistice cu funcțiuni de cazare (față de 4,1 milioane în aceeași perioadă a anului trecut) și 12.3 milioane de înnoptări în structurile turistice cu funcțiuni de cazare.
În Europa de Est gradul de ocupare al hotelurilor a crescut cu 10.4% în august, în timp ce în Europa de Sud gradul de ocupare a crescut cu 5.2%. Surprinzător, evoluția sectorului hotelier în 2011, în Europa de Vest a fost mult mai lentă comparativ cu Europa de Est și de Sud. Gradul de ocupare al hotelurilor din această regiune a crescut cu numai 2,4% față de anul anterior. Cu toate acestea tarifele pe cameră au fost mult peste medie aici, crescând cu 4,8%.
Revenirea industriei hoteliere la nivel global arată semne de încetinire, însă creșterea continuă, potrivit Comisiei. Datele recente arată că cererea pentru hoteluri și gradul de ocupare al acestora cresc mai încet decât la începutul anului 2011. Creșterea acestui sector a încetinit atât în Europa cât și în cele 2 Americi în luna august, în parte datorită datorită incertitudinii economice din întreaga lume. 
turistPână la sfârșitul anului 2011, Comisia estimează că vizitele turiștilor internaționali în Europa vor depăși recordul înregistrat în 2008. Cu toate acestea, peisajul economic reprezintă o provocare pe care industria turismului trebuie să o depășească în anii următori. Turismul inbound din Europa va înregistra o creștere mult mai mică în următorii ani, de 2,3% în 2012 (față de 5,6% în 2011) și 2,9% în 2013. Potrivit Comisiei, țările din zona Euro vor fi cele mai expuse la aceste riscuri și se estimează că vor înregistra cea mai scăzută creștere a turismului, în 2012.
Raportul complet îl găsiți aici.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302