Cum să reduci factura la energie electrică

Cum să reduci factura la energie electrică
person Horeca
access_time_filled

în industria ospitalității consumul de energie electrică este foarte mare, iar costurile cu energia sunt în creștere. V-ați gândit că ați putea să beneficiați de energie electrică fără să mai plătiți acele facturi uriașe la furnizorul de specialitate? Panourile fotovoltaice reprezintă soluția pentru hotelul sau pensiunea dumneavoastră. Odată ce aceste panouri sunt instalate, ele pot oferi ani la rând energie electrică gratuită, chiar dacă facturile vecinilor cresc încontinuu.

panourisolare1

“Fotovoltaica este o tehnologie indispensabilă atunci când vine vorba de a asigura furnizarea de durată și în condiții de siguranță a energiei în viitor. Energia solară nu consumă niciun fel de combustibil, este gratuită și inepuizabilă. De asemenea, se referă la reducerea pe plan global a emisiilor de CO2 și independența energetică. Energia solară ajută la sporirea interesului național, deoarece panourile solare produc energie inclusiv la o lumină difuză (atunci când este înnorat) și pe timp de iarnă. Energia solară este într-o continuă creștere și panourile au o durată de viață de până la 25 de ani. Este mai ieftină decât cea furnizată de rețeaua națională, iar ceea ce se produce în exces nu se pierde, ci se stochează în acumulatori, putând fi folosită ulterior”, ne-a explicat Paul Alexander Varga, administrator la firma Green Seiro.

Acesta subliniază că avantajele aduse de sistemele fotovoltaice unităților de cazare sunt numeroase și că orice unitate de cazare poate folosi cu succes această tehnologie; singura condiție care trebuie îndeplinită la sistemele fotovoltaice este de a fi expuse cât mai mult înspre Sud, pentru a avea randament maxim.

“Avantajele aduse de sistemele fotovoltaice unităților de cazare sunt destul de numeroase, printre care enumerăm posibilitatea instalării în vârful muntelui sau oriunde se află unitatea respectivă. Nu necesită prezența unei rețele naționale. Curentul produs este “mai ieftin” cam de 4 ori decât cel furnizat de rețeaua națională. Un alt avantaj destul de important este că nu sunt fluctuații de curent sau pene de curent. Atât timp cât este energie stocată în acumulatori, suntem scutiți de fluctuații sau pene de curent”, subliniază Paul Alexander Varga.

Acesta recomandă operatorilor horeca să fie atenți la echipamentele folosite, să nu facă rabat la calitate și să fie atenți la dimensionarea sistemelor (să fie făcută cât mai exact). Dacă sistemul fotovoltaic este subdimensionat, atunci există riscul de a rămâne în pană de curent (la sistemele off grid) sau de a plăti facturi considerabile în continuare (la sistemele On Grid).

Referitor la garanția acestui sistem, reprezentantul Green Seiro ne-a declarat că, în cazul firmei pe care o reprezintă, se oferă garanție pe produse, cât și pe manoperă, subliniind că nu toate companiile oferă garanție pe manoperă. “La echipamente putem începe cu panourile fotovoltaice care au o garanție pe produsul efectiv de 10 ani, iar tot de la producătorul panourilor mai avem o garanție de producție de 25 de ani (producătorul garantează că panourile produc energie electrică până la 25 de ani dacă nu sunt deteriorate). La acumulatori avem o garanție de 1-2 ani în funcție de producător, la echipamentele electrice gen invertor sau regulatoare de încărcare avem garanția de 2 ani, respectiv 5 ani, în funcție de producătorul ales. La final, se mai acordă din partea noastră, garanția pe montaj de 2 ani”.

Green Seiro activează pe piața energiei solare din România din anul 2013. Serviciile pe care le oferă sunt de la „A la Z” , adică de la faza de consultanță, proiectarea sistemelor fotovoltaice de mici și mari dimensiuni, furnizare de materiale, construcție, punere în funcțiune, până la mentenanță, garanție și post garanție.

Diana SBâRCEA

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302