Gala Premiilor Horeca – După 20 de ani
Ultimii 20 de ani au însemnat pentru industria horeca o evoluție nu doar din punct de vedere cantitativ – și anume numărul firmelor care activează pe această piață – ci îndeosebi o evoluție calitativă, o îmbunătățire constantă a produselor și serviciilor oferite de către jucătorii din piață. Meritul pentru evoluția industriei ospitalității se datorează în primul rând oamenilor, celor care au muncit zi de zi în “spatele culiselor”, cu pasiune și respect pentru meseria pe care și-au ales-o și pentru clienții lor.
Pentru a celebra oamenii care au contribuit și contribuie în continuare la dezvoltarea industriei horeca, Asociația Română pentru Sprijinirea Mediului de Afaceri, alături de Simona Mardale, Director de Marketing și Vânzări LILIAC, au organizat pe 13 iunie a.c., Gala Premiilor Horeca – prima ediție: după 20 de ani. Evenimentul a fost susținut de Crama LILIAC și BILANCIA, una dintre cele mai importante companii din Europa ce activează în sectorul distribuției de utilaje și accesorii pentru industria ospitalității.
Peste 50 de companii, importatori, distribuitori, restaurante, hoteluri, precum și peste 100 de clienți finali, consumatori de servicii HoReCa, au participat la acest eveniment aflat la prima ediție. Branduri horeca cu tradiție, dar și branduri aflate la început de drum în această piață, s-au reunit, cu această ocazie, în Sala Studio a Teatrului Național București, unde au primit aprecieri la scenă deschisă.
A fost o seară cu multe emoții, cu oameni modești, obișnuiți să primească aprecieri
într-un cerc mai restrâns, nu pe o scenă, în fața unui public numeros, public de specialitate de data aceasta. Printre ei, cel mai vechi ospătar angajat în același loc, cel mai vechi oenolog angajat al unei singure crame sau cel mai vechi importator și distribuitor specializat pe echipamente horeca.
“M-am gândit că ar fi interesat să aducem la scenă deschisă și să celebrăm oamenii care au reușit să aducă această industrie la nivelul de excelență. în această seară (luni, 13 iunie a.c., n.r.) îi premiem pe cei care au stat în spatele acestei industrii, fără să fie neapărat cunoscuți, dar care au adus fiecare categorie într-un loc foarte apreciat”, a declarat Simona Mardale, în deschiderea evenimentului. Inițiatoarea acestei gale, Simona Mardale i-a rugat pe cei din industrie “să nu fie cârcotași” și a afirmat că știe că această gală de premiere va stârni comentarii (ca oricare alta, am adăuga noi!), dar că este convinsă că “toți cei care știu ce înseamnă industria horeca vor aplauda faptul că în această seară suntem aici împreună atât de mulți oameni frumoși”.
Specialiștii horeca prezenți au apreciat organizarea acestui eveniment. “Gala Horeca 20 de ani cred că este foarte importantă dintr-un motiv foarte simplu. Noi, proprietarii și managerii de restaurante, suntem obișnuiți să stăm în restaurantele noastre, nu avem timp să ieșim, nu avem timp de foarte multe lucruri și uneori e bine să vină cineva și să ne spună: <Ați făcut bine ce ați făcut. Chiar dacă v-ați chinuit mult în piața asta, ați petrecut mult timp în restaurantele voastre în folosul clienților, să știți că de undeva se vede și apreciem ceea ce faceți>”, a declarat Cătălin Mahu, proprietarul lanțului de restaurante La Mama.
Cele 4 categorii, precum și premianții sunt:
Categoria I. VINURI/OAMENI
1. Creatorul celui mai vechi brand de vin dedicat HORECA – acordat domnului Guy de Poix, in memoriam. Premiul a fost ridicat de oenologul Aurel Rotarescu.
2. Cel mai vechi OENOLOG, angajat al unei singure crame – oenologul Ioan Buia
3. Primul fondator al unui lanț de magazine specializate de vin –
Cătălin Păduraru
4. Cel mai vechi formator de opinie din industria vinului – Laurențiu Achim
5. Cel mai vechi jurnalist din industria vinului – Cezar Ioan (Vinul.Ro)
6. Cea mai mare investiție privată în industria vinului – Claudiu Necșulescu
Categoria II. HOTELURI
1. Cel mai mare lanț hotelier cu capital autohton – Phoenicia Hotels & Resorts
2. Cel mai bun hotel-concept, cu capital românesc – Hotel Privo
3. Simbolul industriei hoteliere din București – Intercontinental
Categoria III. Restaurante
1. Cel mai vechi și popular restaurant din București (același loc/specific/proprietar) – White Horse
2. Cel mai vechi și popular restaurant de pe litoral – Irish Pub, Constanța
3. Cel mai vechi și popular restaurant din zona montană – Coliba Haiducilor, Brașov
4. Cea mai veche companie de catering (același proprietar) – Privileg Catering
5. Cel mai vechi ospătar angajat în același loc – Ion Botescu, Caru’ cu Bere
6. Cel mai vechi chef expat – Antonio Passarelli
7. Premiul pentru excelență în actul artistic în restaurantele din București – Valentin Albeșteanu, Caru’ cu Bere
Categoria IV. Importatori / Distribuitori / Soft / Publicații
1. Cel mai vechi importator și distribuitor specializat pe echipamente HORECA – BILANCIA
2. Cel mai vechi importator de pește și fructe de mare proaspete specializat HORECA – R Family
3. Cel mai vechi producător de software specializat Horeca – TCNET
4. Premiul pentru longevitate a unei publicații dedicată HORECA – Horeca România
Premii Speciale
1. Premiul Zona ECO by Green Group – Social 1/Stadio
2. Premiul pentru activitatea de educație și formare în HORECA – Joseph Hadad
3. Premiul pentru inovație și reinterpretare în HORECA – Social 1/Stadio
4. Premiul pentru popularitate în HORECA – Carmen Savu
Gala HORECA După 20 de ani a avut ca scop recunoașterea unor oameni speciali, care au pus bazele industriei, pasionați de HoReCa. Oameni care și-au construit o carieră în acest domeniu, mizând pe profesionalism, calitatea serviciilor, integritate, longevitate și etica în relația cu clienții.
Compania BILANCIA a primit, în cadrul Galei Horeca – După 20 de ani, premiul pentru cel mai vechi importator și distribuitor specializat pe echipamente horeca. înființată în anul 1992, ca societate cu capital integral românesc, compania BILANCIA oferă în prezent peste 74.000 de articole din domeniul utilajelor și accesoriilor profesionale iar, pe lângă gama variată de produse, oferă și numeroase servicii clienților: consultanță de specialitate (realizarea ofertelor adaptate la nevoile clientului, training specializat pe utilaje și specificul locației), proiectare, finanțare, mentenanță service, transport utilaje la locație și punerea lor în funcțiune.
Cristian Ștefănescu, Directorul General Adjunct al companiei BILANCIA a mulțumit clienților Bilancia și a declarat că lor li se datorează succesul companiei. “Vreau să mulțumesc clienților noștri pentru că datorită lor suntem noi ceea ce suntem astăzi și cred că fiecare dintre cei care activează în această industrie gândește la fel despre clienții lor”. Cristian Ștefănescu a felicitat organizatorii pentru ideea de a premia performanța și vechimea în performanță în industria horeca.
Revista Horeca România a primit, la rândul ei premiu pentru cea mai longevivă revistă dedicată industriei horeca.
“Aș dori să felicit oamenii care stau în spate, echipa noastră, colegii mei redactori permanenți, redactori colaboratori, specialiștii din industria horeca care ne-au fost alături în acest timp și care au făcut ca revista Horeca România să devină cel mai important și cel mai longeviv canal de comunicare în industria horeca. Bineînțeles, ținând cont că scopul nostru, al revistei Horeca România, a fost, este și va fi acela de a dezvolta această industrie, vreau să felicit cititorii noștri, care sunt mai informați, mai deștepți și mai puternici. Premianții sunteți voi, noi doar ridicăm premiul pentru voi”, a declarat reprezentantul revistei Horeca România, Dan Fechită.
Mulțumirile organizatorilor se îndreaptă către Crama Liliac și compania Bilancia, precum și către toți sponsorii care au crezut în idee și au susținut evenimentul, implicându-se activ – Porr, Green Group, Sigurec, Jidvei, Borsec, Parma Food, Privileg Catering, Sorla, Boem Club, Coffee Solutions Moak Romania, Althaus, Enrose, TLC, Five’s, Document.
Partenerii media ai evenimentului au fost Magic FM, Horeca România, Smart FM, Trends by HRB Expert, BIZ, Șapte Seri, Top Hospitality, Food&Bar, Life.ro, Vinul.ro, Agenția de Presă Mondenă, Vin2.ro.
Diana SBâRCEA