Hotelierii din Europa pe val

Hotelierii din Europa pe val
person Horeca
access_time_filled
Hotelierii din Europa pe val

Dupa o serie lunga de rezultate negative, trendul in industria ospitalitatii europene a fost inversat in majoritatea tarilor. Cele trei state membre UE care conduc in revenirea industriei ospitalitatii sunt Germania, Franta si Marea Britanie. Gradul de ocupare al hotelurilor din aceste state s-a îmbunatatit treptat incepand cu luna decembrie din 2009. Dupa un inceput de an timid, luna martie a indicat o crestere rapida  in cele trei state, astfel in Germania progresia ratelor de ocupare este inca fragila, dar facilitatile fiscale oferite hotelierilor, de exemplu reducerea TVA cu 10%, vor stimula gradul de ocupare.
welcome

in Franta, ratele de ocupare au crescut cu 3,5%, diminuandu-se astfel politicile agresive ale ratelor si acordand un ragaz segmentului economic. in Marea Britanie, in luna ianuarie a acestui an, s-a inregistrat o crestere cu 1,1% a gradului de ocupare, iar in februarie de 2,3%. Media nationala a fost afectata de scaderea ratelor in segmentul economic, fenomen considerat temporar de hotelierii britanici. in Spania, lovita greu de supracapacitatea din marile orase, ratele de ocupare au castigat 5%, dar RevPAR ramane in continuare una dintre cele mai scazute din Europa. Situatia este asemanatoare si in Italia, dar situatia RevPAR este superioara celei din Spania, iar piata italiana este inca ezitanta in ceea ce priveste cresterea din nou a ratelor. Portugalia este singura tara care arata rezultate complet opuse trendului general, RevPAR in aceasta tara scade cu cate 2% de doua luni incoace.
Preturile medii pe camera afisate de hotelurile din Europa au crescut pentru a cincea luna consecutiv. Astfel, in aceasta luna pretul mediu este de 120 euro, in crestere cu 2% comparativ cu luna aprilie. Datele prezentate de firma de travel Trivago, indica o crestere semnificativa a preturilor camerelor cu 35% in N¼rnberg, cu 22% in Barcelona, iar Oslo a inregistrat o crestere cu 15% ajungand la 175 euro pe noapte. Cu doi ani in urma, Londra, care in prezent are un pret pe camera de 170 euro pe noapte, costul era de 141 euro, Roma, acum 174 euro, in mai 2008 avea un cost de 124 euro, iar in Barcelona, acum 181 euro, costul era de 116 euro. Geneva detine locul 1 in privinta celui mai scump oras, unde costul pe camera ajunge la 198 euro pe noapte, astfel schimba locul cu Venetia, care in luna aprilie era considerata cea mai scumpa. Hanovra este cel mai ieftin oras cu 78 euro pe noapte.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302