Hotelierii sunt invitaţi în programul „O săptămână la munte”
Federația Patronatelor din Turismul Românesc împreună cu Asociația Națională a Agențiilor de Turism derulează în perioada 16 octombrie – 16 decembrie 2011 programul „O săptămână la Munte”, dedicat hotelurilor și pensiunilor din stațiunile montane românești și agențiilor de turism membre ANAT, pe de o parte, și turiștilor pe de altă parte, care pot achiziționa sejururi în stațiunile montane la prețuri reduse. La ultima ediție au participat 98 structuri hoteliere cu o capacitate de peste 4170 de locuri.
Programul (lansat în toamna anului 2008) are ca obiectiv ameliorarea eficienței economice a activităților turistice din zona montană și facilitarea accesului la servicii turistice a unor categorii largi ale populației.
Ce stațiuni montane participă în program? Până în prezent s-au înscris unități de cazare din Predeal, Sinaia, Poiana Brașov, Moeciu de Sus, Gura Râului, Gura Humorului, Arieșeni, Băile Olănești, Băișoara și Crivaia. Unitățile de cazare din stațiunile montane care doresc să se înscrie în acest program, pot intra pe site-ul ANAT.
Cei care achiziționează un bilet de vacanță la munte în perioada 16 octombrie – 16 decembrie pot beneficia de 5 nopti de cazare la munte, la cele mai mici prețuri: 161 lei la hoteluri de 2 stele, 258 lei la unitățile de 3 stele și 359 lei la unitățile de 4 stele. Biletul de vacanță poate fi cumpărat numai cu plata integrală, prin intermediul agențiilor de turism membre ANAT din țară.
Până în prezent s-au derulat șapte ediții ale programului. Participarea la program a cunoscut o evoluție ascendentă. La prima ediție (toamna 2008) au participat 24 structuri hoteliere cu o capacitate de 650 de locuri, la a doua ediție (primăvara 2009), au participat 54 structuri hoteliere cu o capacitate de 1488 locuri, la a treia ediție (toamna 2009) au participat 55 structuri hoteliere cu o capacitate de 1700 de locuri.
Tarifele de cazare, pe persoană, fără servicii de masă, aferente unui pachet de 5 nopți au ramas constante pe parcursul celor 4 ediții.
Cele mai multe structuri turistice participante la program se localizează în județele Prahova și Brașov. Alți participanți sunt din zona Carpaților Occidentali Bucovina, Valea Oltului etc.