Investitorii din Deltă către autorităţi: Renunţaţi la vorbe şi faceţi ceva

Investitorii din Deltă către autorităţi: Renunţaţi la vorbe şi faceţi ceva
person Horeca
access_time_filled

Investitorii și asociațiile de turism din Delta Dunării atrag atenția că în prezent, nivelul vânzărilor de vacanțe turistice în Deltă este foarte mic, cu mult sub pragul care să permită o rentabilitate eficientă a structurilor de cazare care lucrează legal, și cer acțiuni concrete din partea autorităților, oferindu-le totodată o listă de soluții pentru revigorarea turismului din regiune.

investitiidelta

„Atragem atenția că Delta Dunării – un produs turistic exclusiv al României și care ne-ar diferenția față de restul destinațiilor turistice europene – este o zonă turistică abandonată de autoritățile publice centrale, în ciuda repetatelor noastre apeluri către acestea. Operatorii privați din Delta Dunării (hotelieri, proprietari de pensiuni, pontoane dormitor, ambarcațiuni de agrement și touroperatorii care promovează și vând acest produs) nu beneficiază, din păcate, de sprijin din partea autorităților publice centrale, pentru dezvoltarea investițiilor în turism în această zonă, și pentru sistematizarea, organizarea și dezvoltarea durabilă a acestei regiuni”, se arată într-un comunicat emis de Asociația Litoral ” Delta Dunării.

solution6

Cerințele investitorilor
Soluția la această problemă o reprezintă, spune președintele Asociației Litoral – Delta Dunării, Corina Martin, inițierea unei strategii durabile, coerente și eficiente, la care să se lucreze în sistem de parteneriat public-privat. Rezultatele concrete ale acestei strategii ar trebui să fie: dezvoltarea infrastructurii turistice specifice, o taxare fiscală inteligentă, modificarea legislației pentru a stimula investițiile de cazare și agrement, promovarea pe piețele externe. „Din păcate, la nivelul autorităților publice centrale, o asemenea strategie nu există, până la acest moment”, spun profesioniștii din turism.
Pentru a putea să investim în continuare în Deltă avem nevoie de câteva măsuri primordiale pe care le solicităm de ani de zile, precum: posibilitatea achiziției de combustibil fără plata accizei și a taxei de drum pentru posesorii de bărci și hoteluri plutitoare, prin autorizarea unuia sau mai multor agenți economici în Tulcea și Delta Dunării, care să livreze combustibil pe apă și posibilitatea plătirii taxei de acces în Rezervatie la locațiile turistice autorizate. Este nevoie de o aliniere a taxelor, de clasificarea corectă a unităților de cazare din zonă, precum și de organizarea în această zona a unor evenimente specifice de promovare a Deltei Dunării. Odată cu soluționarea acestor probleme, Delta va putea deveni un produs turistic mai accesibil, deci implicit mai căutat și de interes pentru toate categoriile de turiști români și străini.”, a declarat Daniel Ilușcă, președintele Asociației Patronatului în Turismul din Delta Dunării și investitor la rândul său în turismul din Delta Dunării.

„În ciuda declarațiilor publice făcute de-a lungul anilor, Delta Dunării rămâne o regiune abandonată de către autoritățile centrale în timp ce operatorii privați, autoritățile locale și organizatiile din turism nu au resursele și prerogativele legislative necesare pentru a schimba condițiile în care se derulează acest produs turistic”, a mai declarat președintele Asociației Litoral – Delta Dunării.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302