Restaurantul elBulli va deveni “laborator de creatie”

Restaurantul elBulli va deveni “laborator de creatie”
person Horeca
access_time_filled

Restaurantul elBulli va deveni „laborator de creatie”

Renumitul chef spaniol Ferran Adria s-a asociat cu gigantul in telecomunicatii, Telefonica, pentru a transforma emblematicul restaurant elBulli intr-un „laborator de creatie, a anuntat AFP. Parteneriatul, cu o durata de patru ani, implica organizarea de cursuri de pregatire profesionala si conferinte in marile orase, precum Miami, New York, Londra, Buenos Aires, Berlin, Mexico, Madrid si Barcelona.

el-bulli

„Una dintre cele mai spectaculoase activitati din acordul dintre partile semnatare va fi sprijinul acordat de Telefonica pentru transformarea lui elBulli…, restaurantul isi va redeschide portile in anul 2014 si va fi un spatiu complet diferit”, s-a precizat intr-un comunicat publicat marti 5 octombrie.

ferran_adria

Cu toate ca in 2010 elBulli a ocupat pozitia a doua in clasemantul celor mai bune 50 de restaurant, cheful Ferran Adria a anuntat la inceputul acestui an ca restaurantul se va inchide in 2012 si se va redeschide ca fundatie non-profit in anul 2014. Parteneriatul cu Telefonica reprezinta”prima finantare pentru fundatie, pentru care inca avem nevoie de sprijin financiar”, a spus Adria pentru ziarul spaniol Expansion. E la a mai adaugat ca viitoarele creatii de la elBulli vor fi transmise in timp real pe internet.

ferran__heston_2_740

Luis Abril, executiv la Telefonica a declarat ca acordul „ne va permite sa facem noul elBulli cel mai bun laborator creativ din lume, combinand inovatia si noile tehnologii in comunicatii si cunoasterea”. Adria si cehful britanic Heston Blumenthal sunt cei care au revolutionat, inca din 1990, lumea gastronomiei prin utilizarea stiintei „deconstructiei” si reconstruirea mancarii in ceea ce se numeste „molecular cuisine”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302