Restaurantul Noma a detronat El Bulli!
Restaurantul Noma a detronat El Bulli!
Publicatia britanica Restaurant Magazine, care intocmeste anual o lista cu cele mai bune restaurante din lume, a acordat trofeul â€Cel mai bun restaurant din lume†unui local discret din Copenhaga, Noma. Astfel, restaurantul danez a detronat celebrul El Bulli, care a dominat topul patru ani la rand. Clasamentul a fost alcatuit prin votul a peste 800 de maestri bucatari, ziaristi si experti, care au apreciat in primul rand inovatia culinara. Noma si-a castigat renumele prin produse culinare specifice tarilor nordice, cum ar fi maduva afumata si deserturile cu fructe de padure. Restaurantul Noma a aparut pe lista revistei britanice in 2006, ocupand atunci locul 33 si, de-a lungul anilor, localul a urcat in ierarhia mondiala. Detinatorul a doua stele Michelin, in 2007 restaurantul a ocupat pozitia 15, in 2008 s-a clasat pe 10, iar anul trecut a obtinut locul trei. Cheful Rene Redzepi utilizeaza numai produse scandinave pentru a crea delicioasele preparate culinare precum miel, peste, deserturi fara sosuri grele sau creme. Noma este considerat un omagiu adus pamantului si marii, care ne aminteste de sursa mancarurilor noastre. Spre exemplu, la Noma se pot manca baby morcovi, cultivati in solul fertil din regiunea daneza Lammefjorden, împreuna cu „pamantâ€, un preparat compus din malt, alune de padure si bere, cu o emulsie de crema din ierburi la baza. Pentru a obtine o rezervare la restaurantul Noma trebuie sa astepti doua-trei luni.
Publicatia britanica Restaurant Magazine, care intocmeste anual o lista cu cele mai bune restaurante din lume, a acordat trofeul â€Cel mai bun restaurant din lume†unui local discret din Copenhaga, Noma. Astfel, restaurantul danez a detronat celebrul El Bulli, care a dominat topul patru ani la rand. Clasamentul a fost alcatuit prin votul a peste 800 de maestri bucatari, ziaristi si experti, care au apreciat in primul rand inovatia culinara. Noma si-a castigat renumele prin produse culinare specifice tarilor nordice, cum ar fi maduva afumata si deserturile cu fructe de padure. Restaurantul Noma a aparut pe lista revistei britanice in 2006, ocupand atunci locul 33 si, de-a lungul anilor, localul a urcat in ierarhia mondiala. Detinatorul a doua stele Michelin, in 2007 restaurantul a ocupat pozitia 15, in 2008 s-a clasat pe 10, iar anul trecut a obtinut locul trei. Cheful Rene Redzepi utilizeaza numai produse scandinave pentru a crea delicioasele preparate culinare precum miel, peste, deserturi fara sosuri grele sau creme. Noma este considerat un omagiu adus pamantului si marii, care ne aminteste de sursa mancarurilor noastre. Spre exemplu, la Noma se pot manca baby morcovi, cultivati in solul fertil din regiunea daneza Lammefjorden, împreuna cu „pamantâ€, un preparat compus din malt, alune de padure si bere, cu o emulsie de crema din ierburi la baza. Pentru a obtine o rezervare la restaurantul Noma trebuie sa astepti doua-trei luni.