Sighişoara înfiinţează un centru de informare turistică, cu fonduri UE
Primăria municipiului Sighișoara a reușit accesarea unei finanțări în valoare de 1,87 milioane de euro prin Programul Operațional Regional, prin care va înființa un Centru Național de Informare și Promovare Turistică. Obiectivul general al proiectului este promovarea Sighișoarei ca valoare istorică, arhitectonică și culturală, pe plan național și internațional, în scopul creșterii atractivității sale ca destinație turistică și a creșterii numărului de turiști.
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Sighișoara va funcționa la parterul Sălii Ciprian Porumbescu și va dispune de toate echipamentele necesare activităților de marketing și promovare, precum și de personal calificat. În cadrul centrului vor funcționa un birou pentru informarea turiștilor, două birouri pentru personalul centrului, o sală de conferințe unde personalul centrului va organiza diverse evenimente turistice, precum și o sală pentru organizarea de expoziții și realizarea de prezentări.
„Valorizarea patrimoniului existent prin introducerea Sighișoarei în circuitul turistic general se poate realiza prin materiale de promovare multilingve și a unor publicații pe diferite teme care să fie distribuite gratuit vizitatorilor, precum și în cadrul unor evenimente ce au ca scop promovarea turismului (târguri, expoziții etc.) cât și prin promovarea pe web (crearea unui site propriu, parteneriate cu alte site-uri de promovare turistică, cu site-urile tour operatorilor din domeniul turismului din Sighișoara și zona adiacentă). Înscrierea Centrului de Informare și Promovare Turistică în anumite ghiduri turistice naționale și internaționale va contribui la includerea Sighișoarei în circuitul turistic general„, se arată în comunicatul Primăriei Sighișoara.
Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat pe 12 luni între Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, pentru Autoritatea de Management a POR 2007-2013 și reprezentanții administrației municipiului Sighișoara, ca beneficiar.
Valoarea totală a proiectului este de 1,86 milioane de lei, din care 1,51 milioane de lei reprezintă valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA). Din această sumă, 1,28 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, acordate din FEDR, 196.356 de lei – valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 30.208 lei – cofinanțare eligibilă a beneficiarului.