Specialiştii demarează o dezbatere pe problemele Deltei

Specialiştii demarează o dezbatere pe problemele Deltei
person Horeca
access_time_filled

Asociația Salvați Dunărea și Delta împreună cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării au demarat la începutul lunii martie o dezbatere online despre problemele Deltei, la care invită toți iubitorii Deltei  atât specialiști cât și nespecialiști – să vină cu soluții la problemele actuale. Dezbaterea se desfășoară pe site-ul http://www.rezervatia-deltadunarii.ro/forum/, și face parte din forumonlinestrategia de informare și conștientizare cu privire la importanța conservării biodiversității și a dezvoltării durabile a Rezervației Biosferei Delta Dunării, în cadrul proiectului „Delta Dunării – Paradisul aproape pierdut!”.
„Comunitățile și autoritățile locale, turiștii, antreprenorii și organizațiile neguvernamentale sunt unii dintre factorii responsabili pentru problemele cu care se confruntă astăzi ecosistemul deltaic. Prin urmare implicarea lor este esențială pentru a găsi cele mai bune soluții de management al Rezervației”, potrivit reprezentanților Salvați Dunărea.
Toți iubitorii Deltei Dunării sunt invitați așadar să contribuie la găsirea celor mai bune soluții pentru problemele cu care se confruntă Delta. Cele trei mari direcții pe care forumul este structurat sunt biodiversitatea, turismul și traiul în armonie cu natura.
Specialiștii ARBDD și Salvați Delta vor urmări îndeaproape dezbaterile de pe forum și vor prelua subiectele și soluțiile participanților la discuții, conturând astfel agendele celor 65 de întâlniri locale din această vară, dar și temele centrale ale simpozionului național „Avem o Deltă. Cum procedăm?”, ce se va desfășura la București în luna octombrie 2012.

deltaic2

Biodiversitatea Rezervației este amenințată, printre altele, de pescuitul iresponsabil, de vânătoarea ilegală care amenință specii pe cale de dispariție, de incintele îndiguite care blochează ciclurile firești ale naturii. Aceste subiecte vor fi dezbătute în cadrul grupului „Biodiversitate și pentru mai departe”.
Un viitor sustenabil pentru Deltă înseamnă ecoturism: comunitățile se pot dezvolta prin turism, iar turiștii pot explora o adevărată minune a naturii. Cum să se practice turismul se va dezbate în grupul „Turism pentru Deltă, nu împotriva ei”.
A trăi într-o Rezervație a biosferei nu înseamnă doar interdicții. Cheia prosperității este îmbinarea perfectă a intereselor oamenilor cu protecția de care are nevoie natura. Ce presupune armonizarea activităților omenești cu mediul natural? Află în grupul de lucru „Comunități deltaice prospere”.

Proiectul „Delta Dunării – Paradisul aproape pierdut!” se desfășoară în perioada ianuarie 2011- decembrie 2012 și este cofinanțat din Fondul European de  Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial Mediu (POS Mediu) – Axa prioritară 4 „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecția Naturii”. Proiectul este implementat de Asociația Salvați Dunărea și Delta în parteneriat cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302