Turismul subacvatic la start in Europa

Turismul subacvatic la start in Europa
person Horeca
access_time_filled
Turismul subacvatic la start in Europawreck-divingMii de epave nedescoperite inca atrag un numar mare de turisti pasionati de scufundari si de vanatoare de comori. Astfel, zonele marine care prezinta cel mai mult interes din Europa sunt atat Croatia si Marea Adriatica, unde turismul subacvatic a cunoscut in ultimii 10 ani o crestere de 15-20%, a anuntat Asociatia Croata a Turismului, cat si Suedia si Marea Baltica. Marea Adriatica este o destinatie populara pentru turisti, in fiecare an, numarul vizitatorilor in Croatia a crescut. Turistii vin pentru a explora nu numai siturile arheologice si satele pitoresti, dar si pentru viata salbatica subacvatica unica in regiune. Unele dintre cele mai importante atractii pentru scafandrii le reprezinta pesterile inca nedescoperite, in numar de 1.500, potrivit datelor asociatiei de turism. De asemenea, pe fundul marii Adriatice se afla 15.000 de epave de vase, submarine si avioane. Datorita interesului deosebit pentru scufundari a crescut si numarul de centre de scufundari profesioniste, in prezent fiind inregistrate peste 100 in Istria, Kvarner si Dalmatia centrala. Autoritatile locale croate au anuntat ca nu vor restrictiona in niciun fel zonele in care scufundatorii vor sa se aventureze, atata timp cat sunt insotiti de un instructor responsabil pentru siguranta lor si sa-i ghideze spre zonele in care vor sa ajunga.
in curand, Suedia va furniza cele mai interesante zone pentru turismul subacvatic din industria scufundarilor. Multe epave legendare nu au fost explorate, iar conditiile de conservare a acestora sunt de asemenea favorabile. Turistilor scufundatori interesati de fauna si flora subacvatica, apele Suediei nu le ofera nimic in aceasta privinta, celor interesati de istorie sub apa, cea mai mare tara din Peninsula Scandinava le prezinta alta poveste. Apele Suediei adapostesc peste 20.000 de epave, de la corabii din lemn datand de pe vremea vikingilor, pana la vase metalice de razboi din anii 1930. Se estimeaza un numar de 80.000 de vase nedescoperite in Marea Baltica. Cand Suedia se va decide sa dea drumul la turism cum trebuie, tara scandinava va deveni cel mai mare centru de scufundari din Europa. Avantajul scufundarilor in Marea Baltica este acela ca aceasta mare are un continut de sare scazut, ceea ce inseamna ca cimitirul de epave nu a fost afectat si erodat, ca in alte zone ale lumii. Vasul Anna Maria, care s-a scufundat in Arhipelagul Stockholmului in urma cu 300 de ani, s-a conservat foarte bine in aceste ape. Corabia Vasa, in varsta de 333 de ani, care s-a scufundat in primul sau voiaj s-a pastrat foarte bine si asteapta sa fie explorata. in 2011, vor fi lansate traseele speciale destinate scufundatorilor pe coasta Dalaro, la 40 km de capitala Suediei. Zona este plina de epave, pentru ca aici a fost centrul vamal al Stockholmului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302